Північна Корея, очевидно, провела нове ракетне випробування

38

За даними Південної Кореї, самопроголошена ядерна держава Північна Корея запустила принаймні одну військову ракету у напрямку Жовтого моря між Китаєм та Корейським півостровом. Ракету було запущено у четвер увечері (за місцевим часом) у районі портового міста Нампо на західному узбережжі, повідомляє генеральний штаб Південної Кореї в Сеулі. То була балістична ракета малої дальності. Спочатку не було відомо, як далеко вона відлетіла. Військові також розслідують ознаки того, що Північна Корея могла запустити кілька ракет малої дальності, йдеться у повідомленні.

Резолюції ООН Північній Кореї забороняють проводити випробування балістичних ракет будь-якої дальності. Залежно від конструкції, такі ракети можуть бути оснащені ядерною боєголовкою. Ця ізольована країна піддається міжнародним санкціям через свою програму створення ядерної зброї.

Сусідна Південна Корея розцінила нове випробування зброї як чергову демонстрацію сили. Пхеньян нещодавно попередив США та їх союзника Південну Корею не проводити нових спільних військових маневрів і пригрозив заходами у відповідь. Обидві країни заперечують звинувачення Пхеньяна в тому, що їхні військові навчання є підготовкою до нападу.

У понеділок обидві країни провели нові навчання ВПС, на які США направили далекий бомбардувальник B‑52, здатний служити носієм ядерної зброї. Наступного понеділка обидві сторони планують розпочати одинадцятиденні командні навчання, які супроводжуватимуться військовими навчаннями на місцевості.

Напруженість на Корейському півострові зростає з минулого року. Північна Корея збільшила масштаби своїх ракетних випробувань. США та Південна Корея відновили свої маневри.

.

Читайте також:  Понад 200 людей загинули в кенійській "секті голодуючих"

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я