Пісторіус: “танкова коаліція” відверто буксує

20

Навіть якщо канцлер нещодавно висловив упевненість, що «постачання танків Leopard 2 в Україну, очевидно, вирішено наперед».

 

Пісторіус: «танкова коаліція» відверто буксує

За словами міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса, плани швидкого постачання десятків європейських танків Leopard 2 в Україну просуваються повільно – танкова коаліція буксує. «Ситуація виглядає, м’яко кажучи, не так райдужно», сказав політик СДПН у вівторок у кулуарах засідання міжнародної контактної групи з постачання зброї в Україну.

Крім обіцянки Німеччини поставити 14 Leopard 2A6, тільки Португалія оголосила, що надасть три такі танки. Пісторіус сказав, що питання про подальші A6 зараз навіть не обговорюється. Що стосується танків Leopard 2A4 з Польщі, то можуть виникнути проблеми, пов’язані з їхнім станом та експлуатаційними можливостями.

На питання, що він відчуває до країн, які спочатку чинили на нього божевільний тиск з метою постачання танків, а тепер м’яко кажучи, не горять бажанням їх віддавати, Пісторіус відповів: «Оскільки я тут пересуваюсь дипломатичною ареною, я б сказав, що нічого особливого».

За словами Пісторіуса, питання про те, як забезпечити наявність достатньої кількості боєприпасів та запасних частин, також залишається відкритим. “Федеративна Республіка Німеччина не може цього забезпечити, це можуть зробити тільки збройові компанії”, – сказав він.

Шольц: «Моє враження, що це продовжується»

Канцлер Олаф Шольц наприкінці минулого тижня висловив оптимізм з приводу того, що мети щодо постачання танків Leopard 2 в Україну буде досягнуто. «Моє враження, що все йде своєю чергою», – сказав політик СДПН у п’ятницю ввечері після саміту ЄС у Брюсселі. “Але, звичайно, це не пройде легко”.

Уряд Німеччини 25 січня поставив завдання надати Україні танки Leopard 2 для двох батальйонів. В Україні вони зазвичай оснащені 31 танком кожен. Німеччина сама хоче передати 14 танків як перший крок. Інші повинні надходити з країн-партнерів.

Читайте також:  ВООЗ вимагає від Китаю більше даних про хвилю коронарної інфекції

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я