Після відвідин Бен-Гвір Храмової гори: запуск ракети не вдався

49

Після неоднозначного відвідування Храмової гори новим міністром поліції Ізраїлю палестинські бойовики у секторі Газа спробували запустити ракету у бік Ізраїлю. Але вчора ввечері ракета не запустилася, – повідомила армія Ізраїлю. Ракета впала над сектором Гази. Спочатку повідомлень про поранених чи загиблих не надходило.

Незважаючи на попередження, міністр національної безпеки Ізраїлю Ітамар Бен-Гвір сьогодні вранці вперше після вступу на посаду відвідав Храмову гору в Єрусалимі. Войовничі палестинські угруповання в секторі Газа говорили про «небезпечну ескалацію та провокацію» і попереджали про «релігійну війну» в регіоні.

Храмова гора (Аль-Харам аш-Шаріф) з Куполом Скелі та мечеттю Аль-Акса є третім найсвятішим місцем в ісламі. Однак він також є священним для євреїв, оскільки тут раніше стояли два єврейські храми. Храмова гора знаходиться під керуванням мусульман, а Ізраїль відповідає за безпеку. Згідно з угодою з мусульманською владою, євреям дозволено відвідувати це місце, але не молитися там. Проте це неодноразово порушується.

Бен-Гвір критикував цю угоду як «расистську» та як дискримінацію євреїв. Палестинці звинувачують Ізраїль у бажанні розширити свій контроль за святим місцем.

У цей візит викликав роздратування. Критика також прозвучала із Франції, Саудівської Аравії та багатьох інших країн. Бен-Гвір із ультраправої партії «Озма Ієгудіт» вважається політичним фанатиком, особливо щодо палестинців. Він входить до складу нового правого релігійного уряду Біньяміна Нетаньяху.

Читайте також:  Значна більшість не вважає Німеччину сприятливою для дітей

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я