Перші літаки допомоги ЄС приземлилися у Сирії

21

Після катастрофи на турецько-сирійському кордоні до Дамаску було доставлено кілька сотень тонн допомоги. Однак це має бути лише початок.

 

Після землетрусу: Перші літаки допомоги ЄС приземлилися у Сирії

У рамках гуманітарного повітряного перевезення для Сирії два літаки з гуманітарними вантажами приземлилися у столиці Дамаску. Серед іншого вони доставили зимові намети, обладнання для притулків та опалювальні прилади, як повідомила в неділю Комісія ЄС.

Це були перші такого роду літаки, що приземлилися в Дамаску, заявили в Комісії, і надалі їх буде більше. Вони доставляють допомогу з таборів ЄС у Дубаї, а також із Бріндізі в Італії мешканцям як контрольованих, так і неконтрольованих урядом районів.

Матеріальна та гуманітарна допомога

За повідомленнями, загалом 420 тонн допомоги доставляється повітрям. 225 тонн із них, вартістю 1,1 мільйона євро, буде доставлено із власних запасів ЄС. Крім того, Німеччина та 14 інших європейських країн запропонували допомогу після того, як Сирія активувала механізм цивільного захисту ЄС.

Загалом на сьогоднішній день ЄС надав гуманітарну допомогу у зв’язку із землетрусом у Сирії на суму 10 млн. євро. Понад 6 млн євро із цієї суми було перерозподілено на поточні гуманітарні проекти.

Для підтримки робіт у Туреччині було направлено 1650 рятувальників та 110 пошукових собак. Після цього рятувальні команди припинили свою роботу. П’ять медичних бригад з Албанії, Бельгії, Франції, Італії та Іспанії все ще знаходяться на місці і вже надали допомогу понад 4000 осіб. Двадцять країн ЄС надали житло, медичне обладнання, продукти харчування та одяг.

ЄС виділив 5,7 мільйона євро гуманітарної допомоги для допомоги постраждалим у Туреччині. На середину березня заплановано міжнародну конференцію донорів для жертв землетрусу, який забрав життя понад 50 000 осіб.

Читайте також:  Пропагандистське відео "Лікарів без кордонів" на користь RSF

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я