Перемога Лули на виборах у Бразилії: реакція політиків

21

Вітання від президента Росії Володимира Путіна та пропозиція кліматичного співробітництва від німецьких політиків.

Перемога Лули

Перемога Луїса Інасіу Лули та Сілви на президентських виборах у Бразилії стала важливою подією ночі 31 жовтня. Нового главу американської держави вже привітали світові політики.

Одним із перших Лулу привітав президент Росії Володимир Путін. За його словами, результати голосування підтвердили найвищий політичний авторитет бразильського політика. Російський лідер також висловив сподівання на подальший розвиток «конструктивної співпраці» між країнами в усіх напрямках.

Путін та Лула знають один одного за попередніми термінами перебування при владі. Росія розглядає Бразилію як партнера, оскільки країна не приєдналася до західних санкцій через війну в Україні. Останнім часом уряд Бразилії домагався постачання дизельного палива та добрив з Росії.

Перемога Лули у Бразилії: реакція німецьких політиків

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр та канцлер Олаф Шольц (СДПН) також привітали Луїса Інасіу Лулу да Сілву з перемогою на президентських виборах у Бразилії.

“Бразилія є важливим стратегічним партнером Німеччини і ключовим гравцем у вирішенні глобальних проблем нашого часу”, – заявив Штайнмайєр. Він також запропонував зустрітися із Лулою.

Шольц висловив свої вітання у Твіттері. Він сказав, що сподівається на тісну та довірчу співпрацю між країнами, особливо з питань торгівлі та захисту клімату.

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок (Зелені) також привітала Лулу з перемогою у другому турі виборів над чинним президентом Жаїром Болсанару. Вона висловила сподівання, що новий бразильський уряд зробить важливий внесок у вирішення кліматичних проблем.

Читайте також:  Масштаб трагедії усвідомлюється лише зараз

«Щоб усі ми і наші діти могли жити у безпеці у майбутньому, очевидно, що ми маємо зберегти останні великі ліси», — сказала Бербок. Вона додала, що результати виборів дають надію на те, що «нестримній вирубці» тропічних лісів у Бразилії незабаром прийде кінець.

Програш Болсонару та сумніви в чесності голосування

Президент США Джо Байден також привітав бразильського політика Лулу із перемогою на президентських виборах. Він недвозначно підкреслив, що голосування було «вільним, справедливим і заслуговуючим на довіру».

Лівий політик Лула, який уже був президентом Бразилії з 2003 до 2010 року, переміг у другому турі виборів у неділю, набравши 50,9% голосів, згідно з офіційними даними. Правий президент Болсонару отримав 49,1%.

Болсонару не визнав своєї поразки у перші години. Під час виборчої кампанії він неодноразово ставив під сумнів правильність підрахунку голосів та натякав, що може не визнати результату.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я