ООН закликає Німеччину продовжити допомогу Афганістану

19

Заступник Генерального секретаря ООН Аміна Мохаммед попередила Німеччину та інші країни ЄС не припиняти постачання гуманітарної допомоги через антижіночу політику Талібану в Афганістані. Уряди мають пояснити платникам податків, чому вони дають гроші країні, яка так сильно дискримінує жінок, сказав Мохаммед в інтерв’ю Deutsche Presse-Agentur та іншим міжнародним ЗМІ у Брюсселі. Але неприємна правда, за його словами, полягає в тому, що жінки та діти в Афганістані помруть без іноземної допомоги.

“Температура повітря становить мінус 30 градусів”, – сказав заступник генерального секретаря. “І є люди, які не знають, де вони отримають наступну порцію їжі”. За її словами, метою міжнародної спільноти має бути тиск в інших сферах, щоб переконати войовничий ісламістський Талібан скасувати дискримінаційні рішення щодо жінок або, принаймні, зробити більше винятків. Як приклад вона навела далекосяжні заборони на працевлаштування та навчання для жінок, які також включають роботу в організаціях з надання допомоги.

В Афганістані таліби повернулися до влади з літа 2021 після виведення міжнародних військ. ЄС обговорює можливість продовження допомоги з метою розвитку. Міністр закордонних справ Анналена Баєрбок оголосила про жорстку позицію Німеччини на засіданні ЄС у понеділок.

Таліби масово обмежують права жінок

«Якщо жінки більше не зможуть працювати у міжнародних організаціях, то допомога більше не надходитиме. І ми як міжнародне співтовариство не можемо стати бовванами Талібану щодо заборони на роботу жінок», – сказав політик «зелених». “Це означає, що там, де жінкам більше не дозволяють працювати, німецька допомога більше не може надходити”. Таліби тримають у заручниках все населення Афганістану.

Талібан піддається міжнародній критиці за масове обмеження прав жінок. Наприклад, школи для дівчаток, починаючи з сьомого класу, закриті у більшості районів країни. Із грудня для жінок також було заборонено відвідувати університети. У листопаді парки та спортивні зали мали закрити свої двері для жінок. Наприкінці грудня жінкам було заборонено працювати у неурядових організаціях.

Читайте також:  Бербок обіцяє єзидам допомогу у відновленні після геноциду

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я