Огляд німецьких бункерів готовий – чи їх буде відновлено?

26

В інтересах цивільної оборони в Німеччині було проведено інвентаризацію досі існуючих бункерів. Незабаром Міністерство внутрішніх справ також отримає прогноз витрат на їхню реактивацію.

 

Огляд німецьких бункерів готовий – чи їх буде відновлено?

Наприкінці березня експерти завершили інвентаризацію бункерів та інших притулків, які все ще існують у Німеччині. Проте представник Федерального агентства із завдань нерухомості (Bundesanstalt für Immobilienaufgaben, BImA) у відповідь на запит повідомив, що поки не вирішено, які з них, можливо, будуть відновлені.

Прес-секретар повідомив Deutsche Presse-Agentur, що на останньому етапі триетапної експертизи було проведено «глибоку, ретельну технічну експертизу відібраних об’єктів».

В даний час BImA оцінює отримані результати та узагальнює їх у звіті. Протягом травня BImA має намір подати звіт до Федерального міністерства внутрішніх справ разом із прогнозом витрат на реактивацію об’єктів. “Згодом федеральний уряд ухвалить рішення про подальші дії на основі висновків, отриманих в ході інвентаризації”, – пояснив прес-секретар.

Фезер: найкраще використання наявних ресурсів

У лютому федеральний міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер (СДПН) заявила, що у майбутньому в Німеччині не буде бункерів цивільної оборони для мільйонів людей. Існуючі ресурси повинні бути краще використані для ефективного оповіщення, аварійних генераторів, аварійних колодязів та установок для очищення питної води, а також для мобільних притулків для тимчасового розміщення та догляду за великою кількістю людей.

У Німеччині у 2007 році було ухвалено рішення про згортання громадських притулків. Спочатку цей процес було зупинено у березні 2022 року – після початку війни в Україні. Ця тема також, ймовірно, буде піднята на наступній конференції міністрів внутрішніх справ федеральних земель та земель, що пройде у Берліні у червні.

Читайте також:  Ескен звинуватила ХДС Гессена у недостатній рішучості

Цивільний захист – це тема, «у якій ми зараз бачимо повний провал», – сказала заступник голови парламентської групи ХДС/ХСС Андреа Ліндхольц (ХСС). Важливо знати: «Скільки бункерів та інших можливостей ми маємо для захисту населення? Що, можливо, доведеться будувати чи відновлювати де?». Крім того, потрібна концепція того, як можна зберегти здатність держави функціонувати на всіх рівнях у разі кризи. «Це особливо стосується засобів зв’язку та структур для підтримки безпеки та порядку».

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я