Німецькі турки віддають перевагу Ердогану

17

2018 року Ердоган отримав 64,8 відсотка голосів серед німецьких турків. А як щодо рейтингу схвалення у другому турі виборів?

Вибори президента Туреччини: німецькі турки віддають перевагу Ердогану

Як і в першому турі голосування, серед виборців, які мають право голосу в Німеччині у другому турі виборів президента Туреччини, спостерігається явна більшість на користь Реджепа Тайіпа Ердогана.

Після підрахунку 78,5% бюлетенів у Німеччині, чинний президент отримав 67,6% голосів серед цієї групи виборців, згідно з даними, опублікованими державним інформаційним агентством «Анадолу» у неділю ввечері.

У першому турі голосування він отримав 65,5% голосів серед німецьких турків. Офіційні дані виборчого відомства про результати другого туру виборів у Німеччині ще не опубліковано.

Ердоган отримує багато голосів серед виборців у Німеччині

Таким чином, Ердоган, швидше за все, отримає набагато більше голосів серед виборців у Німеччині, ніж загалом у країні. За даними державного інформаційного агентства, після підрахунку майже 99 відсотків голосів президент Туреччини набрав 52 відсотки, а його суперник Кемаль Кілічдароглу – 48 відсотків.

2018 року Ердоган вже отримав 64,8 відсотка голосів серед німецьких турків. На думку спостерігачів, існує кілька причин високої популярності Ердогана серед цієї групи: наприклад, багато трудових мігрантів з релігійно-консервативними поглядами приїхали до Німеччини з анатолійського центру Туреччини. Правляча партія Ердогана, AKP, також має сьогодні добрі структури в Німеччині. На думку спостерігачів, у багатьох сім’ях домінують турецькі ЗМІ, більшість яких контролюється урядом. На думку Юнуса Улусоя з Центру турецьких досліджень, у Німеччині також існує своєрідне протестне ставлення, особливо серед молодих виборців у зв’язку з досвідом дискримінації.

Близько 1,5 мільйонів німецьких турків мають право голосу в Німеччині. Вони голосували у другому турі виборів – як і у першому турі – не в день виборів у неділю, а за кілька днів до них. Вони мали віддати свої голоси до минулого середовища.

Читайте також:  AfD виграє від образи східних німців

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я