Наслідки катастрофи літака в Танзанії

13

Стала відома кількість загиблих у пригоді.

Наслідки катастрофи літака в Танзанії.  Фото: Twitter.com/SylivanusK

6 листопада 2022 року приватний пасажирський рейс авіакомпанії Precision Air зазнав аварії в Танзанії. На борту рейсу було 4 члени екіпажу та 39 пасажирів, у тому числі одна дитина. Наразі названо наслідки катастрофи літака в Танзанії.

Літак летів із комерційної столиці Танзанії Дар-ес-Салама і прямував до міста Букоба. Наразі передбачається, що аварія сталася на останньому заході під час посадки в аеропорт. До речі, його злітно-посадкова смуга починається прямо біля озера Вікторія — найбільшого прісноводного озера Африки. Літак упав неподалік берегової лінії в озеро.

В результаті 19 людей загинули і 24 людей вдалося врятувати рятувальникам, які прибули на місце падіння лайнера. Авіакомпанія Precision Air підтвердила кількість загиблих. Раніше вони повідомляли про 26 людей, які вижили, проте в неділю ввечері 6 листопада дані були оновлені. Precision Air – танзанійська авіакомпанія, що базується в Дар-ес-Саламі.

Наслідки катастрофи літака в Танзанії: позиція офіційних осіб країни

«Precision Air висловлює найглибші співчуття сім’ям і близьким загиблих у цій трагедії. Компанія прагнутиме надати їм інформацію та будь-яку допомогу, яка їм буде потрібна у скрутну хвилину», — заявили представники авіакомпанії.

“Імена пасажирів і членів екіпажу на борту літака не будуть розголошені доти, доки не будуть повідомлені всі найближчі родичі”, – йдеться в їх повідомленні.

Громадські канали в Твіттері публікують кадри рятувальної операції:

До того ж, прем’єр-міністр Танзанії Касім Маджаліва також заявив, що офіційні особи вважають, що всі тіла були витягнуті з літака. «Починаємо витягувати багаж та особисті речі із літака. Команда лікарів та силових структур розпочала встановлення особи загиблих та повідомлення їхнім родинам», — сказав Маджаліва.

Читайте також:  Щонайменше 6 людей загинули внаслідок теракту у Стамбулі

Як відомо, причини трагедії поки не повідомляються. Однак очевидці зазначають, що на момент краху була обмежена видимість у зв’язку з похмурими погодними умовами та сильним вітром. Розслідування причин та деталей пригоди на момент 7 листопада 2022 року ще триває.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я