МОК розкритикував заклик українського уряду до бойкоту

36

Українські спортсмени мають бойкотувати змагання за участю спортсменів із Росії та Білорусі. МОК критикує це рішення.

 

МОК розкритикував заклик українського уряду до бойкоту

Міжнародний олімпійський комітет розкритикував заклик українського уряду до бойкоту. Українські спортсмени отримали офіційну вказівку бойкотувати змагання за участю спортсменів із Росії чи Білорусі.

МОК прийняв це рішення до уваги. «Якщо таке рішення буде виконано, це тільки нашкодить українським спортсменам і аж ніяк не вплине на війну, яку світ хоче припинити і яку так гаряче засуджує МОК», – заявив МОК.

МОК завжди наголошував, «що не урядам вирішувати, які спортсмени можуть брати участь у якихось міжнародних змаганнях». Якщо інструкцію буде виконано, вона «також суперечитиме позиції деяких українських спортсменів та інших членів української олімпійської спільноти», – заявили у МОК.

МОК також стверджував, що у світі існує 70 збройних конфліктів, воєн чи криз, і національні олімпійські комітети, зачеплені ними, повинні дотримуватись принципів Олімпійської хартії та не закликати до бойкоту.

Рішення для всіх змагань

Рішення було ухвалено на пропозицію міністра молоді та спорту та президента Національного олімпійського комітету України Вадима Гутцайта. Рішення поширюється на всі змагання, включаючи відбіркові змагання до Олімпійських ігор 2024 р. Якщо спортсмени братимуть участь у змаганнях, у яких також виступають спортсмени з Білорусі чи Росії, це може призвести до позбавлення відповідних федерацій національного статусу.

Такою була реакція українського уряду на рекомендації МОК дозволити спортсменам з Росії та Білорусі знову брати участь у змаганнях як нейтральні учасники.

Читайте також:  Нікарагуа депортує політичних ув'язнених у США

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я