Міністр охорони навколишнього середовища Тюрінгії Зігесмунд оголосив про відставку

15

Міністр охорони навколишнього середовища Тюрінгії Аня Зігесмунд залишить свою посаду з лютого 2023 року. Зелений політик пояснила своє рішення особистими причинами, про що її міністерство оголосило у п’ятницю в Ерфурті. «З особистих причин я вирішила скласти свої повноваження 31 січня 2023 року та передати їх у нові руки в упорядкованому порядку», – цитує Зігесмунд заяву, опубліковану її міністерством. Вона вже повідомила про своє рішення прем’єр-міністру Бодо Рамелоу (Ліва партія). Згідно із заявою, вона також складе з себе повноваження заступника прем’єр-міністра та члена Бундесрату.

Для неї було честю та привілеєм служити державі як міністр з 2014 року. Вона взяла на себе відповідальність з великою смиренністю, але також із пристрастю і бажанням формувати події, сказав Зігесмунд. Протягом 20 років вона брала участь як почесний і штатний державний політик. «Однак усьому свій час».

45-річний Зігесмунд родом із Гера і з 2014 року – з невеликою перервою – обіймає посаду міністра у Тюрінгії. Хто стане її наступником, поки що неясно. Зігесмунд сказав: «Тепер я піду новим шляхом, візьму паузу, перш ніж розпочати нову професійну діяльність».

Два земельні представники «Зелених» Тюрінгії зі жалем відреагували на це рішення. Протягом багатьох років Аня була важливим соратником та переконаним політиком у галузі захисту навколишнього середовища, збереження видів і, насамперед, вона енергійно просувала енергетичний перехід», – сказала керівник партії «зелених» Тюрінгії Анн-Софі Бом. “Ми вже ведемо хороші переговори про наступника і оголосимо про новий кадровий склад у найближчі кілька тижнів після рішення державної виконавчої ради”, – сказав співголова Бернхард Штенгеле.

Читайте також:  PCK Schwedt без російської нафти завантажено на 70%

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я