Міністр фінансів США Єллен планує візит до Китаю

21

На тлі серйозної напруженості у відносинах між Китаєм та США міністр фінансів США Джанет Йеллен, як очікується, відвідає Пекін цього тижня. Згідно з заявою її відомства, Єллен перебуватиме в Китаї з четверга до неділі. Її візит піде за візитом державного секретаря США Ентоні Блінкена до Пекіна у травні і покликаний відновити канали зв’язку між двома сторонами.

Їхні переговори будуть присвячені макроекономічним та фінансовим подіям у світі, серед інших тем, йдеться у понеділок на сайті Міністерства фінансів США. У Пекіні Йєллен хоче поговорити про те, наскільки важливо для двох найбільших економік «відповідально керувати своїми відносинами, безпосередньо повідомляти про проблемні галузі і разом працювати над вирішенням глобальних проблем».

Є про що поговорити

Міністр фінансів США неодноразово обережно висловлювався про Китай, наголошуючи на необхідності відновлення контактів та взаємодії з новим урядом Китаю, встановленим партійним керівництвом у березні, саме через численні розбіжності.

Відносини перебувають на історичному мінімумі. Жорстка позиція президента США Джо Байдена щодо Китаю, триваюча торгова війна, підтримка Китаєм президента Росії Володимира Путіна та його агресивної війни проти України, територіальні претензії Китаю в Південно-Китайському та Східно-Китайському морях та загрози Пекіна на адресу демократичної островної .

Нещодавно президент США викликав нове роздратування, коли порівняв главу китайської держави та лідера партії Сі Цзіньпіна із диктатором, що Пекін з обуренням відкинув.

Читайте також:  Голова ГМК та Віссінґ виступають за відміну обов'язкових масок у поїздах ICE

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я