Microsoft відповіла на позов журналістів проти штучного інтелекту

9
openai microsoft

Microsoft подала клопотання про припинення справи про порушення авторських прав, ініційованої газетою The New York Times проти компанії OpenAI, передає Financial Times.

Технологічний гігант Microsoft, який є великим інвестором компанії-розробника ChatGPT OpenAI, подав клопотання до суду Манхеттена. У ньому компанія, яка інвестувала в ШІ 13 млрд доларів, висміяла редакцію, заявивши, що співробітники The New York Times висувають нереалістичні футурологічні теорії.

Times стала першою великою медіакомпанією США, яка в грудні подала до суду на OpenAI і Microsoft, звинувативши технологічні компанії в незаконному копіюванні мільйонів статей для навчання чат-ботів зі штучним інтелектом.

Новинна організація, яка вимагає відшкодування збитків на мільярди доларів, заявила, що обидві компанії скористалися величезними інвестиціями The Times у новинний контент, використовуючи його для створення свого продукту без дозволу або оплати.

У своєму відповідному клопотанні Microsoft заявила, що закон про авторське право не є перешкодою для великої мовної моделі. У компанії заявили, що журналісти висувають нереалістичні футурологічні теорії, заявляючи, що штучний інтелект може бути небезпечним для їхньої діяльності.

Читайте також:  Податкові органи США вимагають від Microsoft 29 млрд. доларів

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я