Медведєв загрожує Заходу ядерною війною

41

Західні держави планують підтримати Україну важчим озброєнням. Екс-президент Росії Медведєв говорить про можливі наслідки та попереджає про початок ядерної війни.

 

Кремль критикує дискусію на Заході про постачання важкого озброєння в Україну як дуже небезпечну. Це виводить конфлікт на «якісно новий рівень, який не обіцяє нічого доброго з погляду глобальної та загальноєвропейської безпеки», – попередив прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков, цитує російське інформаційне агентство «Інтерфакс». У той же час, як відповідь Заходу, Дмитро Медведєв загрожує йому ядерною війною.

Медведєв загрожує ядерною війною

Медведєв раніше погрожував країнам-учасницям у зв’язку із запланованою зустріччю міністрів оборони на американській авіабазі Рамштайн у Рейнланд-Пфальці. Країни НАТО планували поставити Україні нове важке озброєння у Рамштайні.

«Нікому з цих нещасних не спадає на думку зробити наступний елементарний висновок: Поразка ядерної держави у звичайній війні може спричинити початок ядерної війни», – заявив Медведєв у своєму Telegram-каналі. Ядерні держави не програють великих конфліктів, вважає 57-річний заступник господаря Кремля Володимира Путіна у Раді національної безпеки Росії.

“Просте обговорення поставок зброї, що дозволяє завдавати ударів по російській території, потенційно дуже небезпечне”, – сказав Пєсков. Він заявив, що Україна вже має зброю, за допомогою якої вона атакувала російську територію. Пєсков уточнив, що він мав на увазі Херсонську, Донецьку, Луганську та Запорізьку області, які були анексовані Росією восени.

Москва: посилення ядерної доктрини не буде

Пєсков відкинув припущення, що Москва посилить свою ядерну доктрину. Питання виникло після заяви Медведєва про те, що поразка ядерної держави у звичайній війні може спровокувати ядерну війну. Ядерна держава Росія неодноразово заявляла, що хоче здобути перемогу у своїй війні в Україні.

Читайте також:  Кожні 4 секунди обривається юне життя

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я