Масований російський авіаудар з початку війни

5

Гіперзвукові ракети «Кіншал» та безпілотники: Вночі та вранці Росія завдає масованих авіаударів територією України. Загинуло щонайменше дванадцятьох людей.

Агресивна війна Росії – Київ: Масований російський авіаудар з початку війни

За інформацією з Києва, Росія провела «наймасовішу повітряну атаку» на Україну з початку війни. За даними українських ВПС, проти країни було застосовано 158 ракет та бойових безпілотників. Український головнокомандувач Валерій Салушний розповів про 122 ракети і крилаті ракети, а також про 36 безпілотників.

ППО вдалося перехопити понад 70 відсотків із них. Атака велася кількома хвилями з різних напрямів та з використанням стратегічних бомбардувальників.

Загиблі та поранені

За офіційною інформацією з Києва, внаслідок атак загинули щонайменше дванадцять людей. Як повідомляють українські ЗМІ з посиланням на Міністерство внутрішніх справчисло поранених становило 75 осіб.

Тільки у місті Дніпро, за даними місцевої військової адміністрації, загинули 5 мирних жителів та понад 20 отримали поранення. Росія атакувала значні райони країни вночі та вранці.

«Було випущено близько 110 ракет, більшість із яких було збито», – написав президент України Володимир Зеленський у своєму Telegram-каналі. Найбільша офіційно зафіксована кількість російських ракет, випущених по Україні за добу, на сьогоднішній день становило понад 90.

За словами Зеленського, збитки цивільному сектору були значними: постраждали пологове відділення, навчальні заклади, торговий центр та безліч приватних будинків. Свої заяви він підкріпив відеозаписом, на якому, зокрема, знято повністю зруйнований торговий центр.

Представник ВПС Юрій Ігнат підкреслив: «Долітіло практично все, крім крилатих ракет «Калібр». Використовувалися гіперзвукові ракети «Кіншал», балістичні ракети С-300, різні крилаті ракети та безпілотники дальнього радіусу дії іранського виробництва. У повітрі було близько 18 стратегічних бомбардувальників.

Читайте також:  Як діти пережили 40 днів у джунглях після авіакатастрофи

Загальнонаціональна повітряна тривога

Вночі Росія вже атакувала Україну з кількох напрямків, використовуючи безпілотники та ракети. Львів був атакований більш як десятьма безпілотниками-камікадзе «Шахед», повідомив у Telegram мер міста Андрій Садовий. Повідомляється, що ударів було декілька. У Сумській області внаслідок влучення ракети в місті Конотоп було поранено трьох людей, пошкоджено житловий будинок та майстерню. Понад десять ракет також впали вночі у Харкові. Офіційної інформації про постраждалих спочатку не надходило. Масштаби руйнувань ще доведеться перевірити.

Друга хвиля авіаударів була вранці. У зв'язку з атаками було оголошено загальнонаціональну повітряну тривогу. Українців закликали сховатися у бомбосховищах. Під прицілом росіян опинилися столиця Київ та промислове місто Дніпро. З обох міст із мільйонним населенням надходили повідомлення про вибухи. Спочатку було неясно, чи це були удари російських ракет чи постріли системи протиповітряної оборони.

Росія розпочала свою агресивну війну проти України понад 22 місяці тому і неодноразово обстрілювала цивільні об'єкти далеко за лінією фронту. Минулої зими головною метою російських атак були об'єкти енергопостачання. Експерти попереджають про повторення цієї тактики цієї зими. Мета Москви – занурити українців у холод та темряву, щоб посилити військову втому. Напади на цивільні об'єкти вважаються воєнним злочином.

Джерело: www.stern.de

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я