Майк Пенс планує вступити в президентські перегони

53

Республіканець кине виклик своєму колишньому босові Дональду Трампу.

 

Майк Пенс планує вступити в президентські перегони

Колишній віце-президент США Майк Пенс планує оголосити про свою кандидатуру на пост президента на виборах 2024 наступного тижня, повідомляють ЗМІ. Декілька американських ЗМІ, включаючи CNN, Fox News і NBC, в середу одностайно повідомили, що Пенс планує зробити свою заяву 7 червня.

Цього дня Пенс має день народження, коли йому виповниться 64 роки. Планується випуск передвиборчого відеоролика та виступ в американському штаті Айова, йдеться у повідомленнях.

Раніше було оголошено, що 7 червня увечері (за місцевим часом) на телеканалі CNN Пенс відповідатиме на питання громадян. Тепер CNN повідомила, що Пенс оголосить про свою кандидатуру цього дня перед зборами Townhall, які також пройдуть в Айові.

Вже давно очікувалося, що Пенс вступить у президентські перегони. Таким чином, республіканець кине виклик своєму колишньому босу Дональду Трампу, який ще в листопаді оголосив, що знову балотуватиметься на виборах у листопаді 2024 року. Пенс був заступником Трампа у Білому домі з 2017 по 2021 рік.

Рон ДеСантіс та Ніккі Хейлі також мають амбіції

Крім колишнього президента Трампа, кілька республіканців уже заявили про свої амбіції на вищу посаду в США – зокрема губернатор Флориди Рон ДеСантіс та колишній посол США в ООН Ніккі Хейлі. Очікується, що найближчими тижнями до них приєднаються ще кілька людей.

Республіканці обирають свого кандидата в президенти, зрештою, на внутрішньопартійних праймериз. Така сама процедура у демократів, де президент США Джо Байден домагається переобрання. Однак, як чинний президент, демократ навряд чи зіткнеться з серйозною конкуренцією всередині партії в ході виборчої кампанії.

Читайте також:  Війна в Україні 16 лютого

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я