Лютцерат: активісти зводять нові барикади

23

Енергетична компанія RWE хоче знести Lützerath – активісти хочуть цьому протистояти. Незабаром очікується виселення. Наразі на місце події виїжджають численні активісти. Також очікується Луїза Нойбауер.

Активісти будують нові барикади

Активісти збираються на окупованій території Лютцерату в районі видобутку бурого вугілля в Рейні напередодні можливого виселення.

У суботу на місце події приїхало багато людей. Автобуси-шатли доставляли їх із прилеглих залізничних станцій. Декілька нових наметів було встановлено в таборі на полі в сусідньому районі Кейєнберг.

У соціальних мережах ініціативи закликали людей взяти участь у опорі проти виселення, використовуючи, зокрема, хештег #LuetzerathUnraeumbar. На вулицях Люцерату було зведено ще більше барикад; Крім того, активісти забетонували газові балони в проїжджі частини, щоб зробити їх непрохідними.

Луїза Нойбауер очікується у Лютцераті

У неділю в Лютцераті очікують на активістку кліматичного руху Луїзу Нойбауер. Вона закликала своїх прихильників також прийти.

Енергетична компанія RWE хоче знести Лютцерат, щоб добувати вугілля, що знаходиться під ним. Активісти, які мешкають у селі, яке залишили її колишні жителі, оголосили про опір цьому. Чорно-зелений уряд штату ДНР хоче, щоб поліція очистила село протягом кількох днів. Підготовка вже триває повним ходом. Уряд штату зазначає, що у відповідь поетапну відмову від вугілля було перенесено на вісім років уперед – до 2030 року.

Читайте також:  Ердоган проти Кілічдароглу - битва за президентське крісло у Туреччині

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я