Люди стали більше жертвувати на підтримку клімату

17

Суспільство налаштоване на боротьбу із кліматичними проблемами.

Люди стали більше жертвувати на підтримку клімату

Люди стали більше жертвувати на підтримку клімату. Вони збільшилися минулого року, і набагато більше організацій отримують кошти, ніж кілька років тому.

Але, незважаючи на збільшення, пожертвування від приватних осіб та фондів на цілі, пов’язані з кліматом, залишаються завзято невеликим відсотком від загальної кількості благодійних пожертв, згідно з новим звітом ClimateWorks Foundation.

Люди стали більше жертвувати для підтримки клімату: статистика

Стрибок пожертвувань був значним — на 25% порівняно з 2020 роком — і він випередив зростання пожертвувань загалом.

Проте, згідно зі звітом, на благодійність у галузі клімату припадало лише від 1 до 1,5% усіх пожертв – всього від 7,5 до 12,5 мільярдів доларів із 810 мільярдів доларів, пожертвуваних на всі цілі у 2021 році.

Донори мають бути визнані за збільшення їхньої підтримки, говорить Хелен Маунтфорд, генеральний директор ClimateWorks. Але глобальні витрати на перехід до вуглецево-нейтральної економіки становитимуть трильйони доларів.

Кілька мільярдів доларів філантропії – це початок, але все одно цього замало. “Це далеко не досить швидко”, – каже вона. “Нам потрібно зробити набагато більше”.

Пожертвування фондів збільшилися ще більше, збільшившись на 40% з 2020 до 2021 року і досягнувши 3,1 мільярда доларів. Багато в чому це сталося завдяки новим великим донорам, таким як Фонд Землі Безоса, який 2021 року виділив 519,2 мільйона доларів.

Маунтфорд каже, що низка нових фондів роблять пожертвування на цілі, пов’язані з кліматом, можливо, частково натхненні Безосом, але також і все жахливішими наслідками посухи, екстремальних погодних умов та підвищення рівня моря в усьому світі.

Молоді та багаті також були залучені до цієї проблеми, і на їхню частку припадає частина збільшеної підтримки, каже Дженніфер Кітт, президент ініціативи «Лідерство у боротьбі зі зміною клімату», яка консультує донорів зі стратегій, що сприяють зміні клімату.

Читайте також:  Названо першу жінку, яка сяде за штурвал F/A-18 у Blue Angels

Хто найчастіше жертвує

Вона каже, що молодші члени багатих сімей наполягають на збільшенні фінансування заходів щодо боротьби зі зміною клімату, тому що це питання, яке їх безпосередньо стосується.

Молодші члени сімей вивчали цю науку в школі, і зараз їм від 20 до 30 років, — каже вона. «Вони можуть ясно бачити, що терміни закінчуються, і те, який вплив це вплине на них», — каже вона.

Люди стали більше жертвувати для підтримки клімату: кліматичні активісти.  Фото: nicostock/shutterstock.com

У той час як фонд, спрямований на заборону зміни клімату, зростає, він також збільшується з дуже маленької бази.

За словами Філа Б’юкенена, президента Центру ефективної філантропії, фонди, особливо ті, які не займаються безпосередньо довкіллям, не поспішають вкладати кошти у справи, пов’язані з кліматом.

Опитування, опубліковане центром цього літа, показало, що 90% керівників фондів назвали зміну клімату невідкладною проблемою, але лише 10% заявили, що це найважливіша проблема, яку необхідно вирішити зараз.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я