Лондон: Москва швидко “русифікує” території

27

Росія продовжує «русифікацію» окупованих територій в Україні, згідно з британськими оцінками. Наприклад, населення змушують приймати російські паспорти, оголосило у понеділок Міністерство оборони в Лондоні, посилаючись на дані розвідки.

«Жителів Херсонської області попередили, що ті, хто не прийме російські паспорти до 1 червня 2023 року, будуть «депортовані», а їхнє майно конфісковано», – йдеться у повідомленні. Бюрократична інтеграція була покликана допомогти уявити вторгнення як успіх, особливо напередодні президентських виборів у Росії в 2024 році.

Росія оголосила частково окуповані українські території Запоріжжя, Херсона, Донецька та Луганська анексованими після фіктивних референдумів.

З моменту початку агресивної війни Росії проти України Міністерство оборони Великобританії щодня публікує оновлену інформацію про хід війни, посилаючись на дані розвідки. Це спосіб британського уряду протистояти російським рахункам та тримати союзників у вузді. Москва звинувачує Лондон у цілеспрямованій кампанії з дезінформації.

Читайте також:  Війна в Україні: удар по військовому аеропорту

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я