Ліві за чотириденний тиждень із повною заробітною платою

21
Ліва партія вимагає субсидування заробітної плати для невеликих компаній для переходу на чотириденний тиждень із повною компенсацією заробітної плати. Ліві за чотириденний тиждень: Перед Днем праці 1 травня лідер партії Жанін Віслер представила план конкретних заходів щодо скорочення робочого часу. Він включає початок з модельних випробувань, а потім введення чотириденного тижня в три етапи протягом двох років. На думку Віслера, працівники мають бути вільними у виборі, працювати чотири чи п’ять днів.

“Дослідження показують, що чотириденний тиждень підвищує як продуктивність, так і добробут”, – стверджує Віслер. «Однак багато працівників зазнають серйозних побоювань, бо бояться втратити зарплату». Тому, за її словами, необхідно забезпечити повну компенсацію заробітної плати.

IG Metall нещодавно виступала за введення чотириденного тижня із повною компенсацією заробітної плати. В опитуванні, проведеному Forsa для Stern, 55 відсотків респондентів висловилися проти моделі, за якої робітники працюватимуть менше годин, але отримуватимуть ту ж зарплату. 42 відсотки висловилися за, за даними Stern.

Прихильники вказують на позитивний досвід інших країн Європи. Противники попереджають, що компанії можуть бути перевантажені фінансово і що робоче навантаження не може бути легко розподілене на меншу кількість робочих годин.

Читайте також:  Кельнський кардинал Вельки визнає власні помилки

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я