Китай має 71 військовий літак, що діє поблизу Тайваню.

20

Китай провокує острівну республіку Тайвань, використовуючи військові кораблі та військові літаки. За даними Міністерства оборони Тайваню, протягом 24 години до 6 ранку понеділка поблизу Тайваню було виявлено 71 китайський літак і сім кораблів. Згідно зі звітом, 47 літаків також перетнули центральну лінію Тайванської протоки. Протока відокремлює Тайвань від материкової частини Китаю.

Китай оголосив про проведення військових маневрів у регіоні. Східне командування Народно-визвольної армії оголосило про проведення навчань у морському та повітряному просторі поблизу Тайваню. Це була «тверда відповідь» на «нинішню ескалацію та провокацію» з боку США та Тайваню. У п’ятницю Конгрес США ухвалив новий бюджет уряду, який також включає нові кредити для Тайваню на купівлю зброї.

Китайське керівництво розглядає Тайвань як частину Народної Республіки та загрожує завоювати його. Останніми місяцями напруженість посилилася. Після візиту спікера Палати представників США Ненсі Пелосі у серпні Пекін розпочав великомасштабні військові маневри та підтримує військовий тиск, збільшуючи розгортання військових кораблів та літаків у Тайванській протоці.

Сьогодні о 06:32

Заголовне фото: Pang Xinglei/Xinhua/AP/dpa

.

Читайте також:  Байден хоче підвищити податки для багатих та корпорацій

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я