Корисні поради, які допоможуть зберегти батарею телефону

61

У середньому, батарея телефону починає старіти через 2-3 роки, але кілька важливих правил дозволять продовжити термін служби акумулятора гаджета.

Часто трапляється, що смартфон, яким можна було спокійно користуватися кілька діб на одній зарядці, за кілька років розряджається вже через 2-3 години, пише УНІАН. Неправильна зарядка загрожує тим, що вона не тільки може скоротити термін служби батареї, а й зменшити загальну продуктивність смартфона. Ось кілька важливих порад, як правильно користуватися смартфоном, щоб батарея прослужила якнайдовше.

  • Не перегрівайте свій телефон. Високі температури прискорюють процес розряду батареї, що призводить до швидкого зниження ємності. Також це може спричинити неправильну роботу смартфона, аж до поломки.
  • Використовуйте оригінальний зарядний пристрій. Використання китайських підробок або несертифікованих зарядних пристроїв може пошкодити акумулятор телефону, а також знизити його термін служби в довгостроковій перспективі. Втім, якщо ви все ж таки плануєте використовувати зарядний пристрій від іншого виробника, переконайтеся, що він має сертифікат безпеки і відповідає стандартам безпеки та електромагнітної сумісності.
  • Уникайте повного розряду-заряду. Найкраще заряджати телефон, коли рівень заряду досягне 20-30%, а знімати його із зарядки на 80-85%. Це допоможе зберегти життєвий цикл батареї.
  • Швидкі зарядки шкодять акумулятору. Вони хоч і зручні, але можуть призвести до прискореного зношування батареї та зниження її терміну служби.
  • Не користуйтеся смартфоном під час його заряджання. Це може призвести до перегріву та пошкодження батареї.
Читайте також:  Будьте уважні: у хакерів з'явилася нова можливість обману користувачів в Інтернеті

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я