Король живе в Австралії: 30-ті роковини фестивалю Елвіса

19

Бічні бакенбарди, чорне волосся та блискучі шоу-костюми – маленьке австралійське містечко Паркес сьогодні знову стало Меккою для двійників, пародистів та шанувальників Елвіса Преслі (1935-1977).

Вже 30-й раз у місті, розташованому за 350 кілометрів на захід від Сіднея, проходить «Фестиваль Елвіса в Паркесі», який завжди приурочений до дня народження короля рок-н-ролу 8 січня. У програмі концерти двійників культового співака, уроки танців, вечори кіно, вечеря на честь міс Прісцилли та навіть бінго Елвіса.

Тема цього року – «Блакитні Гаваї», заснована на однойменній музичній комедії 1961 р. Пригода у південних морях вважається найуспішнішим фільмом Елвіса. Цього року багато учасників фестивалю носили намисто з гавайських квітів у тон своїм усипаним стразами комбінезонам та товстим поясам. За допомогою спеціально організованого «Елвіс-експресу» барвиста трупа могла вирушити поїздом із центрального вокзалу Сіднея прямо в Паркес.

З середи Елвіс Преслі ходить цим невеликим містечком, в якому зазвичай проживає всього 12 000 осіб, куди б ви не подивилися. Багато хто приїхав здалеку, наприклад, з Японії. За словами організаторів, очікується близько 24 тисячі вболівальників. «Просто все тут Елвіс. Чудовий тиждень», – цитує сайт news.com.au Демієна Бардена, який бере участь у фестивалі вже вп’яте. Фестиваль, повний намазаних фарбою локонів та вільних погойдування стегнами, триватиме до неділі.

Читайте також:  У Кенії вже є 5G. Але хто може собі це дозволити?

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я