Контрабанда наркотиків: Нідерланди та Бельгія співпрацюють

53

Нідерланди та Бельгія хочуть більш тісно співпрацювати у боротьбі з контрабандою наркотиків. Це необхідно, оскільки злочинні угруповання розглядають порти Роттердама та Антверпена як єдину зону діяльності, пояснила державний секретар з митних питань Аук’є де Вріс, йдеться у заяві Міністерства фінансів у Гаазі. Митні органи обох країн хотіли б обмінюватися більшою інформацією, а також тісно співпрацювати у сфері контролю та аналізу. Антверпен та Роттердам є найбільшими портами ввезення кокаїну в Європі.

Обидві країни хочуть тісно співпрацювати в галузі аналізу контейнерів та спеціально виявляти підозрілі поставки. Також вже досягнуто домовленості з владою Південної Америки про передачу сканованих зображень контейнерів. Більшість кокаїну, призначеного для Європи, ховається в контейнерах із фруктами, наприклад, з Південної Америки. Водолазна група голландської митниці також продовжуватиме працювати у бельгійських портах.

Минулого року митні слідчі обох країн вилучили загалом близько 160 тонн кокаїну. В Антверпені, за даними влади, він становив близько 110 тонн порівняно з приблизно 90 тоннами попереднього року. У Роттердамі, найбільшому порту Європи, було вилучено близько 47 тонн кокаїну, що значно менше, ніж близько 70 тонн у 2021 р. У меншому порту Вліссінген, на південь від Роттердама, було вилучено близько 4 тонн, що приблизно вдвічі більше, ніж попереднього року.

Читайте також:  Вулкан Кілауеа на Гаваях знову активний

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я