Кількість бідних в Індії скоротилася вдвічі

111

За останні 15 років кількість людей в Індії, які живуть за межею бідності, скоротилася приблизно на 415 мільйонів.

Кількість бідних в Індії скоротилася вдвічі.

Згідно з новим індексом багатовимірної бідності (MPI) Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй та Оксфордського дослідження бідності та людського розвитку, кількість бідних в Індії скоротилася вдвічі.

Число людей, які живуть за межею бідності, в Індії поменшало приблизно на 415 мільйонів. Дослідження торкнулися періоду з 2005 до 2021 року.

Індекс бідності

Індекс відображає численні поневіряння, з якими стикаються бідні люди у сферах освіти, охорони здоров’я та рівня життя.

Значення індексу багатовимірної бідності в Індії та рівень бідності скоротилися більш ніж удвічі. А з 415 мільйонів, які підвищили добробут, 140 мільйонів зробили це з 2015 року.

Найбільші успіхи були відзначені в найбідніших штатах, де значно скоротилися різного роду поневіряння. Причому кількість дітей, віднесених до категорії бідності, також скорочувалася швидше в абсолютному вираженні.

Кількість бідних в Індії скоротилася вдвічі.  Фото: TheFinalMiracle/shutterstock.com

«У глобальному документі «Мета сталого розвитку» ООН закликала країни скоротити свою багатовимірну бідність вдвічі. Та Індія зробила це. Показник багатовимірної бідності та частка населення за межею бідності скоротилися вдвічі», — сказала Сабіна Алкір, директор Оксфордської ініціативи боротьби з бідністю та людським розвитком в Оксфордському університеті.

«Мета сталого розвитку свідчить, що ніхто не повинен бути забутий. Навіть у такому бідному штаті, як Біхар.

Штат Біхар скоротив бідність з 77 відсотків у 2005–2006 роках до 52 відсотків у 2016 році та до 35 відсотків у 2019–2021 роках», — заявила Сабіна Алкір.

Кількість бідних в Індії скоротилася, і ця «історична зміна»

Прогрес Індії було названо ООН «історичною зміною». Він демонструє, що «Мета сталого розвитку», які спрямовані на скорочення до 2030 року як мінімум удвічі частки чоловіків, жінок і дітей різного віку, які живуть у бідності, цілком досяжні. І навіть у стисліші, порівняно з документом, терміни.

Читайте також:  Індія скоротила експорт залізняку до мінімуму

Згідно з дослідженнями ООН, кількість бідних в Індії скоротилася вдвічі.  Фото: TheFinalMiracle/shutterstock.com

Існує тенденція до процвітання. І нам треба зважати на її уроки, — сказала професор Сабіна Алкір. — На мою думку, нам потрібно детально зрозуміти, яким чином Індія досягла такого прогресу. 400 мільйонів людей – це дуже багато. Цей досвід може бути корисним у інших регіонах світу».

Це значне покращення показує, що комплексні втручання можуть покращити життя мільйонів людей, йдеться у доповіді.

При цьому треба враховувати, що у 2021 році в Індії все ще залишалося 97 мільйонів дітей із бідних сімей.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я