Канцлер Шольц закликає до впевненості у новому році

27

Канцлер Олаф Шольц закликає народ Німеччини вступити у новий рік із впевненістю та енергією. В умовах агресивної війни Росії проти України його власна країна, а також ЄС та НАТО продемонстрували згуртованість та силу, сказав Шольц у своїй новорічній промові, текст якої був заздалегідь поширений у п’ятницю.

Німеччина – «сильна країна», – сказав політик СДПН. «Країна, яка з драйвом та швидкістю працює над створенням гарного, безпечного майбутнього. Країна, яка тримається, особливо у скрутні часи. Країна, в якій ми нікого не залишаємо поза увагою – чи то в місті чи в селі, чи то літні чи молоді, забезпечені чи менш забезпечені, що народилися тут чи приїхали сюди пізніше».

Це був «важкий рік, який добігає кінця», сказав канцлер. «Жоден огляд року не буде повним без кадрів 24 лютого, коли на світанку перші російські ракети вдарили по Києву, Харкову, Одесі та іншим українським містам. Путін веде імперіалістичну агресивну війну у центрі Європи». За його словами, цей поворотний момент часу є важким випробуванням, і багато людей переймаються війною.

«Ми співчуваємо українцям, які навіть у такі дні, як сьогодні, не мають спокою від російських бомб та ракет», – сказав Шольц. «І ми всі відчуваємо наслідки цієї війни та у повсякденному житті: коли робимо покупки у супермаркеті, на заправці чи оплачуємо рахунки за електрику чи газ».

Шольц запевняє Україну у подальшій підтримці

Але історія цього року – це не лише війна, страждання та скорбота. Путін не захопив Україну протягом кількох днів, як він планував. Українці хоробро захищали свою батьківщину – зокрема й завдяки допомозі Німеччини. Шольц пообіцяв продовжувати підтримувати Україну.

Читайте також:  Туреччина має припинити натовську блокаду Швеції

Він зазначив, що Європейський Союз і НАТО не розділені, як під час багатьох попередніх криз, а більш єдині, ніж тривалий час. Німеччина не здалася, коли влітку Росія перекрила газовий кран, «бо нас не шантажуватимуть!». Таким чином, історія 2022 року – це історія згуртованості та сили, а також впевненості.

У цьому контексті Шольц нагадав своїй аудиторії про 29 мільйонів людей, які добровільно присвятили свій час, і про те, з яким співчуттям і готовністю допомогти багато хто зустрів біженців з України. Водночас він подякував тим, хто відданий справі забезпечення безпеки – поліцію, бундесвер, пожежні та рятувальні служби.

Шольц високо оцінює великі пакети допомоги

Шольц також похвалив свій власний уряд, сказавши, що минулого року було розроблено великі пакети допомоги, щоб усі могли впоратися зі зростанням цін. “Наша згуртованість – це наш найбільший актив”, – сказав канцлер.

Новий плавучий термінал для доставки зрідженого нафтового газу та необхідні трубопроводи були побудовані інженерами та кваліфікованими робітниками менш ніж за 200 днів, сказав він. Вже найближчими тижнями та місяцями розпочнуть роботу інші термінали зрідженого газу – у Лубміні, Штаді та Брунсбюттелі. «Це зробить нашу країну та Європу назавжди незалежними від російського газу», – сказав Шольц. «І водночас це допоможе нам пережити цю зиму».

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я