Ізраїль атакував цілі у секторі Газа

16
Ізраїль атакував цілі в секторі Газа: Після інтенсивного ракетного обстрілу з сектору Газа Ізраїль повідомив, що вчора ввечері він завдав удару бойової палестинської організації «Ісламський джихад». На початку операції «Щит і стріла» було завдано удару по високопоставленому офіцеру цієї організації, оголосила ізраїльська армія.

За даними палестинських джерел, в результаті атак було вбито щонайменше десять палестинців, у тому числі кілька високопосадовців «Ісламського джихаду». Ще десятьох палестинців було поранено. Напади продовжуються. Ізраїльські військові запровадили обмеження щодо громад на півдні країни. За даними армії, минулого тижня палестинські бойовики в секторі Газа випустили десятки ракет і кілька мінометних снарядів Ізраїлем після загибелі палестинського в’язня. Декілька людей було поранено.

За даними палестинських джерел та очевидців, ізраїльські безпілотники завдали удару по двох будівлях, що належать Ісламському джихаду, у містах Газа та Рафах рано вранці у вівторок. За їхніми словами, обидві будівлі були сильно пошкоджені та горіли. Громадянським особам на півдні Ізраїлю було наказано залишатися біля спеціально відведених сховищ до середи. Прикордонні переходи з Газою також були закриті, згідно з газетою Jerusalem Post. Деякі дороги та школи також були закриті.

Фоном для останніх напружених стосунків між ізраїльтянами та палестинцями стала смерть Чадера Аднана. Тиждень тому високопосадовець «Ісламського джихаду» помер після майже тримісячного голодування в ізраїльській в’язниці. Декілька палестинських бойових організацій у секторі Газа оголосили про відплату. За словами тюремної адміністрації, Аднана було ув’язнено за передбачуване членство в терористичній організації, підтримку терору та підбурювання.

Читайте також:  Верховний суд проти призначення міністра

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я