ХДС Гамбурга закликає до побратимства з Ізраїлем

12

Вже якийсь час ХДС у парламенті Гамбурга виступає за партнерство з одним із міст Ізраїлю. 75-річчя Держави Ізраїль було б добрим приводом для цього, вважає лідер парламентської групи Терінг – і не лише він.

 

ХДС Гамбурга закликає до побратимства з Ізраїлем

ХДС Гамбурга закликає до побратимства з Ізраїлем. Парламентська група внесла відповідну пропозицію для розгляду на засіданні, запланованому на середу. В даний час існує близько 100 партнерств між містами Німеччини та Ізраїлю. «На жаль, Гамбург – єдина федеральна земля, яка не має партнерства з Ізраїлем. Ми хочемо це змінити», – сказав лідер парламентської групи Денніс Терінг. У цьому ХДС підтримують голова Німецько-ізраїльського товариства Гамбурга Даніель Кіллі та уповноважений по боротьбі із семитизмом Штефан Хензель.

Ідея побратимства має не лише символічне значення, «але насамперед є чіткою заявою: ми підтримуємо Ізраїль, ізраїльський народ та безпеку Ізраїлю», – сказав Терінг. За його словами, з моменту заснування Ізраїлю 14 травня 75 років тому між двома державами встановився тісний зв’язок. «Гамбург надзвичайно збагачений єврейським життям, яке певно стало однією з ключових частин нашого суспільства», – сказав він. «Плани відновлення синагоги Борнплац у районі Гріндель – яскравий тому приклад».

Він додав, що побратимство міст також забезпечує потенціал економічного розвитку та цінний культурний обмін. «Ми хочемо прискорити цей процес зі створенням державного фонду для розвитку молодіжних обмінів за баварською моделлю», – сказав Терінг.

75-річчя держави Ізраїль стане “ідеальним приводом” для встановлення партнерства міст, сказав Кіллі. «Як єврейський громадянин Гамбурга, я пишаюся тим, що в майбутньому юдаїзм стане дедалі помітнішим у міському суспільстві завдяки синагозі на Борнплац. Щодо цього побратимство міста, наприклад, із найважливішим портовим містом Ізраїлю Ашдодом, стало б ще одним важливим сигналом – так само, як і пропозиція Денніса Терінга щодо створення державного фонду для молодіжних обмінів». Сильним ходом було б «зробити цю пропозицію міжпартійною, щоб досягти одностайності», – сказав Кіллі.

Читайте також:  Нуріпур критикує нерішучість європейських партнерів щодо танків

Побратимство міст, підкріплене відповідними фінансовими ресурсами, «є чудовою можливістю для розвитку довгострокових відносин, шкільних партнерств, спортивних та молодіжних обмінів», – сказав Хенсель. «Зустрічі між євреями, мусульманами та християнами, а також атеїстами чи іншими віруючими з Ізраїлю та Гамбургу допоможуть зменшити антисемітизм, пов’язаний з Ізраїлем».

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я