Інфляція у США знизилася сильніше, ніж очікувалося

24

Байден: “Тепер необхідно продовжувати знижувати витрати для сімей”.

 

Інфляція у США знизилася сильніше, ніж очікувалося

Висока інфляція США знизилася сильніше, ніж очікувалося. У березні споживчі ціни зросли на 5,0 %, порівняно з тим же місяцем минулого року, як оголосило Міністерство праці у Вашингтоні у середу. Це найнижче зростання з травня 2021 р. Аналітики в середньому очікували, що рівень інфляції знизиться до 5,1%. У лютому цей показник становив 6,0%.

У місячному обчисленні споживчі ціни у березні зросли на 0,1%. Тут очікувалося 0,2%.

Проте, базовий рівень інфляції зріс, як і очікувалося, до 5,6 %. У лютому він ще становив 5,5%. Базова інфляція виключає волатильні ціни на енергоносії та продукти харчування.

Необхідно продовжувати знижувати витрати для сімей

Дані інфляції перебувають у центрі уваги, оскільки вони мають значення для грошово-кредитної політики Федеральної резервної системи США. Нещодавно фінансові ринки очікували підвищення процентної ставки на 0,25 процентних пункти в травні. Однак не виключено, що відсоткова ставка залишиться незмінною. Поки що неясно, наскільки нещодавні банківські потрясіння вплинуть на тенденції кредитування та інфляції.

“Хоча інфляція все ще надто висока, цей прогрес означає більше можливостей для маневру у працьовитих американців”, – відреагував на нові дані президент США Джо Байден. Він додав, що наразі необхідно продовжувати знижувати витрати для сімей. У той же час демократ обрушився на республіканців у Конгресі, які хочуть знизити податки лише для багатих та великих корпорацій.

Читайте також:  У США очікується імпічмент Трампу

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я