Гості будуть у захваті: десерт, який можна швидко приготувати просто у сковороді

7

Домашню солодку випічку необов’язково готувати в духовці — часом достатньо мати під рукою тільки плиту і гарну чавунну сковороду. Ділимося з вами рецептом цього смачного пирога з грушею.

Грушевий пиріг з корицею

Інгредієнти (на 6-8 порцій):

  • 3 середні стиглі груші;
  • 10 столових ложок розм’якшеного несолоного вершкового масла;
  • 1 склянка коричневого цукру;
  • півтори склянки борошна;
  • 2 чайні ложки розпушувача;
  • 1 чайна ложка меленої кориці;
  • 1/4 чайної ложки солі;
  • 1 велике яйце;
  • 1 чайна ложка ваніліну (або ванільного екстракту);
  • 2/3 склянки молока.

Спосіб приготування

Покладіть 4 столові ложки вершкового масла|мастила| і 2/3 склянки коричневого цукру в сковороду і поставте її на середньослабкий вогонь. Готуйте, помішуючи, поки олія не розтане і суміш не стане однорідною, радить Marieclaire. Вимкніть вогонь і відкладіть убік.

Очистіть груші, розріжте кожну навпіл і обережно витягніть серцевини. Потім наріжте м’якоть груш тонкими скибочками. Розкладіть їх поверх цукрової суміші у сковороді.

У глибокій мисці змішайте борошно, розпушувач, корицю та сіль.

В іншій мисці збийте 6 столових ложок вершкового масла з цукром, що залишилися. Додайте яйце та ванілін, знову збийте до однорідної кремоподібної маси.

Додайте в миску до олії, яйця та цукру суміш борошна з розпушувачем та корицею, а також молоко. Увімкніть міксер на низькій швидкості та перемішайте інгредієнти.

Поступово розподіліть тісто поверх груш на сковороді. Накрийте кришкою та поставте на повільний вогонь. Готуйте 30-35 хвилин. Потім обережно переверніть пиріг (груші повинні бути зверху) і подавати з морозивом або збитими вершками.

.

Читайте також:  Пародонтоз: як не прогаяти серйозне захворювання

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я