Домашню солодку випічку необов’язково готувати в духовці — часом достатньо мати під рукою тільки плиту і гарну чавунну сковороду. Ділимося з вами рецептом цього смачного пирога з грушею.
Грушевий пиріг з корицею
Інгредієнти (на 6-8 порцій):
- 3 середні стиглі груші;
- 10 столових ложок розм’якшеного несолоного вершкового масла;
- 1 склянка коричневого цукру;
- півтори склянки борошна;
- 2 чайні ложки розпушувача;
- 1 чайна ложка меленої кориці;
- 1/4 чайної ложки солі;
- 1 велике яйце;
- 1 чайна ложка ваніліну (або ванільного екстракту);
- 2/3 склянки молока.
Спосіб приготування
Покладіть 4 столові ложки вершкового масла|мастила| і 2/3 склянки коричневого цукру в сковороду і поставте її на середньослабкий вогонь. Готуйте, помішуючи, поки олія не розтане і суміш не стане однорідною, радить Marieclaire. Вимкніть вогонь і відкладіть убік.
Очистіть груші, розріжте кожну навпіл і обережно витягніть серцевини. Потім наріжте м’якоть груш тонкими скибочками. Розкладіть їх поверх цукрової суміші у сковороді.
У глибокій мисці змішайте борошно, розпушувач, корицю та сіль.
В іншій мисці збийте 6 столових ложок вершкового масла з цукром, що залишилися. Додайте яйце та ванілін, знову збийте до однорідної кремоподібної маси.
Додайте в миску до олії, яйця та цукру суміш борошна з розпушувачем та корицею, а також молоко. Увімкніть міксер на низькій швидкості та перемішайте інгредієнти.
Поступово розподіліть тісто поверх груш на сковороді. Накрийте кришкою та поставте на повільний вогонь. Готуйте 30-35 хвилин. Потім обережно переверніть пиріг (груші повинні бути зверху) і подавати з морозивом або збитими вершками.
.