Фурако: що це?

8
Фурако

Японська лазня у вигляді дерев’яної бочки з підігрівом виготовляється з кедра або дуба. Ці цінні породи деревини найкращим чином зберігають корисні якості виробу, понад те – дають додатковий ефект для здоров’я.

  • Фурако з дуба – деревина цього виду містить дубильні речовини (або таніди – 6%), лігнін (ароматична і бактерицидна речовина), полісахариди (пентозани – 1,3%), пектин (0,7%), жирні олії, кислоти і смоли.

Вода з дубової ємності дає підвищений антисептичний і протизапальний ефект на шкіру: стимулює регенерацію тканин, прискорює загоєння ран. Водні процедури (37-40 С) покращують кровопостачання легенів, впливають на терморегуляцію тіла, стимулюють обмінні процеси і сприяють нормалізації ваги.

  • Фурако з кедра – деревина сибірського кедра – найпотужніший природний антисептик, гарячі ванни в кедровій лазні стимулюють імунну систему, відновлюють ЦНС, працюють як антистресовий релаксант для м’язів, нервової системи. Досить знати, що кедр за сприятливих умов досягає віку 800 років! Ця енергетика життя передається в клітини організму людини через пар і гарячу воду в купелі Фурако.

Фурако – це купіль з підігрівом, яка дивовижним чином об’єднує в собі ідею японської культури довгожителів і властивості деревини сибірського кедра. Це квінтесенція для здорового і довгого життя.

Бані Фурако, яку вибрати?

Існує кілька моделей японської лазні Фурако, які відрізняються конструктивними особливостями і матеріалом виготовлення. Який варіант краще підійде залежно від умов експлуатації виробу?

Фурако з вбудованою дров’яною піччю – класичний варіант японської лазні. Дерев’яна ємність розділена на дві частини перегородкою. В одній – знаходяться сидіння для прийняття гарячої ванни, в іншій – вбудована дров’яна піч.

Завдяки такому розміщенню джерела опалення, вода швидко і рівномірно нагрівається. Конструкцію краще встановлювати на відкритому повітрі, під навісом. Якщо ж установка планується в приміщенні, важливо потурбуватися про правильне влаштування димоходу. Фурако з вбудованою системою нагріву, завдяки продуманості та якості матеріалів, дотримання норм безпеки виключає будь-які ризики для здоров’я і отримання опіку.

Читайте також:  Американський ракетоплан повернувся на Землю через 2,5 роки на орбіті

Більш сучасний варіант – купіль Фурако з електричним підігрівом. Нагрівання води в ній відбувається від підключення до електромережі, прилад нагріву встановлюють поза конструкцією, завдяки пульту управління легко регулюється і підтримується температурний режим процедури. Така конструкція відповідає умовам використання Фурако в оздоровчому, фітнес-центрі, СПА салоні.

Використання кришки для купелі Фурако – спосіб збереження чистоти води, якщо купіль встановлена на свіжому повітрі. Причому цінність корисних властивостей такої води, яка протягом кількох діб забирає цілющі якості кедрової або дубової деревини, тільки збільшується.

Отже, невелике резюме дасть змогу узагальнити важливі судження про японську конструкцію, користь Фурако:

  • Фурако, завдяки конструктивним рішенням купелі, дає змогу користуватися гарячими ваннами на свіжому повітрі, незалежно від сезону.
  • Купель Фурако виготовляється з дуба або сибірського кедра.
  • Завдяки цілющим якостям деревини японська система оздоровлення гарячими ваннами посилює цілющий ефект за рахунок властивостей цінної деревини.
  • Конструкція може бути з дров’яною піччю, або системою електронагріву води, встановленими як у самій дерев’яній ємності, так і винесеними назовні.
  • Баня Фурако рекомендується для встановлення в приміщенні або на свіжому повітрі. Другий варіант кращий, оскільки дає більший оздоровчий ефект від процедур.
  • Дія гарячої ванни в купелі Фурако може бути ще більш посилена фітозборами.
  • Баня Фурако чинить косметичний ефект омолодження і служить способом профілактики та лікування захворювань систем життєзабезпечення: імунної, ендокринної, серцево-судинної.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я