Фезер вимагає якнайшвидшого винесення вироків винним

17

Після нападів на рятувальні служби у Берліні та інших великих містах Німеччини у новорічну ніч, кілька федеральних міністрів закликають до швидкого та суворого вироку злочинцям. «До винесення вердикту має пройти максимум кілька тижнів. Тільки так можна здобути повагу до верховенства закону», – заявила федеральний міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер (СДПН) газеті Bild am Sonntag. «Молоді люди, які вчиняють насильство, повинні одразу ж чітко відчути, що їхні дії мають наслідки», – наголосила вона.

Федеральний міністр юстиції Марко Бушманн (СвДП) заявив газеті: «Наша конституційна держава має бути здатною захистити себе. Вона не повинна дозволяти нікому танцювати довкола себе». За його словами, у випадках завдання тілесних ушкоджень та чинення опору співробітникам правоохоронних органів можливий тюремний ув’язнення терміном до декількох років. «Це повинно бути послідовним», – попередив міністр. У разі осіб без права проживання необхідно використати можливості висилки та депортації.

Фезер також висловився за поліцейську охорону під час деяких рятувальних операцій. «Поки що ці проблеми існують, я думаю, що поліцейська охорона рятувальників під час особливо небезпечних місій має сенс», – сказав міністр внутрішніх справ. Вона також виступила за використання натільних відеокамер усіма співробітниками поліції в Німеччині, а в деяких областях також рятувальними службами або пожежниками. «Ці камери підвищують поріг заборони для бунтівників нападати на поліцейських», – стверджував політик із СПД.

Читайте також:  Незручна ніч для сквотерів у Лютцераті

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я