Еритрейські солдати вбивають мирних жителів у Тиграї

27

Доступ до Інтернету та телефону в регіоні вимкнено, тому все важче повідомляти про військові злочини солдатів.

Еритрейські солдати вбивають мирних жителів у Тиграї.

Сотні тисяч людей могли загинути у війні за оцінками Сполучених Штатів. Не тільки еритрейські солдати вбивають мирних жителів, порушення були зафіксовані в усіх боках конфлікту.

Співробітник із надання допомоги з Аксума сказав, що еритрейці вбивали мирних жителів у місті принаймні з неділі.

«Я бачив чотири тіла в селі приблизно за 4 кілометри від Аксума», — сказав він, тікаючи у вівторок. За його словами, еритрейці також спалювали посіви — відлуння їхньої окупації в перші тижні війни.

За словами двох свідків, ефіопські війська намагалися зупинити еритрейські сили. «Іноді вони намагаються зупинити їх, але це вище за їхні сили», — сказав свідок.

Представник ефіопського уряду Легес Тулу не відповів на питання про звинувачення і про те, чи ефіопські сили мають якийсь контроль над еритрейськими.

В даний час ведуться переговори між повстанцями Тиграю та центральним урядом Ефіопії під керівництвом Африканського Союзу. Уряд ПАР заявив, що переговори завершаться у неділю. Але Еритрея не бере участі в них. Неясно, чи прислухається країна, яка межує з регіоном Тиграй, до будь-якої угоди.

Еритрейські солдати вбивають мирних жителів у Тиграї.  Уряд ПАР заявив, що переговори між урядом Ефіопії та повстанцями завершаться у неділю.  Фото: XArtProduction/shutterstock.com

Влада Тиграю хоче, щоб еритрейці покинули регіон. Вони також мають відновити електрику та забезпечити необмежений доступ до гуманітарної допомоги.

Лідер сил Тиграю Тадессе Вереде заявив у четвер, що уряд Ефіопії має простежити, щоб еритрейські сили залишили Тиграй, тільки так мирні зусилля можуть бути стійкими.

Еритрейські солдати грабують і вбивають: Ефіопія та Еритрея всі заперечують

У перші тижні війни свідки розповіли про масові пограбування, включаючи вбивства та зґвалтування з боку солдатів з Еритреї. Протягом кількох місяців прем’єр-міністр Ефіопії Абій Ахмед заперечував присутність еритрейців у Тиграї.

Читайте також:  Офіційне відкриття нової синагоги у Магдебурзі

Через два роки кровопролитної війни міжнародна тривога з приводу звірств у Тиграї різко зросла. Цього тижня Меморіальний музей Голокосту США попередив про «підвищений ризик геноциду». Музей зазначив, що «ситуація погіршилася у геометричній прогресії. Ефіопські війська за підтримки Еритреї та спецназу Амхари захопили ключові міста».

Уряд Ефіопії в п’ятницю спростував усі звинувачення, і заявив, що він може бути «вимушений зважити свої варіанти та розглянути свої відносини з деякими державами та організаціями».

Уряд Еритреї у відкритому листі музею звинуватив його у повторенні наклепницьких звинувачень. Тим не менш, воно визнало «величезні людські жертви та знищення майна» у ході конфлікту. У листі не йшлося про присутність еритрейських сил у Тиграї.

Але свідки підтвердили їхню присутність цього тижня у містах, зокрема в Адуа. За словами джерела в гуманітарній сфері, еритрейські та ефіопські солдати цього тижня вели запеклі бої із застосуванням танків та далекобійної зброї на околицях.

“Шир був схожий на мертве місто”, – сказав співробітник гуманітарної організації. Один із гуманітарних працівників розповів, що останніми тижнями посилилися обстріли Шира.

Війна продовжує бути смертельною всім учасників. У п’ятницю Ефіопське товариство Червоного Хреста заявило, що одного з водіїв його машини швидкої допомоги було вбито «збройними силами», а поранених пасажирів було застрелено.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я