Джо Байден та Сі Цзіньпін підтвердили свою участь на G20

18

Глави США та Китаю офіційно підтвердили свою очну участь у саміті Великої Двадцятки у середині листопада.

Джо Байден і Сі Цзіньпін

Індонезійський президент Джокові Відодо, країна якого буде приймаючою стороною в саміті G20 у середині листопада 2022 року підтвердив, що Джо Байден та Сі Цзіньпін зможуть приїхати на Балі та взяти участь у міжнародній зустрічі очно.

Джо Байден і Сі Цзіньпін ключові фігури на майбутньому G20

Президент США Джо Байден і голова Китаю Сі Цзіньпін візьмуть участь у саміті Великої двадцятки на Балі наступного тижня, повідомляє Індонезія як приймаюча сторона цього року.

Байден і Сі входять до 17 лідерів держав, які вже офіційно підтвердили свою участь, заявив у вівторок 8 листопада журналістам на Балі президент Відодо. Саміт пройде 15–16 листопада.

Щодо двох інших, не менш політично важливих президентів, ситуація поки що неоднозначна. Президент Росії Володимир Путін та президент України Володимир Зеленський заявили, що “приїдуть, якщо дозволить ситуація”, сказав Відодо. Також Зеленський припускає свою участь у саміті у відеоформаті. Як ситуація складеться насправді покаже лише час.

Індонезія прагне підвищити міжнародний авторитет за рахунок G20

Індонезія, яка вперше є організатором саміту G20, наполягає на присутності політиків усіх країн. Це необхідно, щоб підвищити міжнародний авторитет країни в умовах зростаючої геополітичної напруженості та конфлікту в Україні.

Джо Байден та Сі Цзіньпін: ключові фігури для індонезійського саміту.  Фото: Fly Of Swallow Studio / Shutterstock

Президент Індонезії планує розвивати свою активність та інвестиційну діяльність після саміту та використовувати його як відправну точку у розвитку інвестиційної привабливості країни.

Президент Індонезії планує інвестувати 89 мільярдів доларів наступного року в економіку та промисловість країни. Ці плани потребують фінансування та підтримки з боку багатших розвинених країн.

Наприклад, саміт може дати можливість укласти угоду з багатими країнами щодо фінансування програм з поетапної відмови від вугілля. Джокові пообіцяв закрити всі вугільні електростанції архіпелагу до 2050 року і за п’ять років повністю залежати від відновлюваних джерел енергії. Однак на реалізацію подібних ініціатив поки що катастрофічно не вистачає коштів.

Читайте також:  GM призупинило виробництво автомобілів без керма

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я