DGB пропонує фірмам держсубсидії в обмін на лояльність

11

Німецька конфедерація профспілок сподівається на лояльність підприємців до місця розташування за державні субсидії. Але державі ще багато треба зробити.

 

DGB пропонує фірмам держсубсидії в обмін на лояльність

Зобов’язання уряду щодо перетворення економіки з урахуванням кліматичних умов та підвищення рівня соціального забезпечення – такі основні вимоги Конфедерації профспілок Німеччини (DGB) напередодні нового року. Фактивескі DGB пропонує фірмам держсубсидії в обмін на лояльність – досить випробувана схема.

Компанії мають бути зобов’язані розробляти та розширювати нові види створення вартості та кліматично чисті продукти, заявила лідер DGB Ясмін Фахімі на щорічній прес-конференції DGB у Берліні. У свою чергу, економіка має підтримуватись державою. При цьому має дотримуватися таке: «Відсутність лояльності до розташування означає відсутність переваг у місцезнаходження. Компанії не повинні переносити виробництво за кордон, попередила Фахімі.

Натомість вона наголосила, «які можливості відкриваються в цьому місці в середньостроковій перспективі». Дивлячись на США та ухвалений там Закон про зниження інфляції, сказала вона, слід побачити, що й у Німеччині існують програми підтримки та просування. У серпні президент США Джо Байден підписав закон про зниження інфляції. Закон передбачає мільярди доларів на інвестиції на захист клімату та соціальне забезпечення.

«Зараз йдеться про майбутнє та трансформацію»

«Я бачу великі можливості в тому, що є спільний потиск рук між політикою, компаніями, капіталом і нами», – сказала Фахімі. У Німеччині слід «інвестувати у місця розташування та в нові ланцюжки створення вартості, які у довгостроковій перспективі можуть забезпечити не лише певну стабільність цін, а й інноваційний потенціал, що, на нашу думку, не так легко можливо в інших країнах», – сказала Фахімі .

Вона закликала компанії до більшої відповідальності: «Ми повинні вимагати від компаній відповідальності, а не просто бути свого роду бродячим капіталом у кожній кризі», – сказала Фахімі.

Читайте також:  Бундестаг скоротиться з 736 до 630 депутатів

Глибоку рецесію, спричинену кризою цін на енергоносії та інфляцією, запобігли, сказала Фахімі. Дефіциту газу також не виникло, сказала вона. «Зараз йдеться про майбутнє та трансформацію».

“В даний час соціальна згуртованість знаходиться на межі краху”

У той же час, DGB закликав у новому році докласти більше зусиль для досягнення більшого соціального балансу в Німеччині. “Цей рік має стати роком розподільчої справедливості”, – сказав член Виконавчої ради Штефан Керцелл. Нині соціальна згуртованість перебуває межі краху. Серед іншого, Керцелль закликав запровадити одноразовий податок на багатство для тих, хто має великий стан. Враховуючи нестачу житла у багатьох німецьких містах, Керцелль сказав: «Політики мають переламати ситуацію та використати будівельні потужності».

За день до початку колективних переговорів для федеральних та місцевих державних служб заступник голови DGB Ельке Ханнак закликала збільшити кількість працівників для органів влади та державних служб. За її словами, необхідне довгострокове планування персоналу. Оскільки найближчими роками багато хто піде на пенсію, необхідно забезпечити хороші умови праці, щоб бути привабливими для нових співробітників, сказав Ханнак. Колективні переговори між Verdi та асоціацією державних службовців dbb з роботодавцями федеральних та місцевих органів влади розпочинаються у вівторок у Потсдамі. Профспілки вимагають збільшення доходу на 10,5%, або принаймні на 500 євро на місяць. Асоціація об’єднань муніципальних роботодавців (VKA) відкинула вимоги як “непосильні”.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я