Циган можуть вписати до конституції Гамбурга

18

Асоціації жертв закликали депутатів парламенту Гамбурга включити боротьбу з антисемітизмом, а також з антициганізмом як державну мету в конституцію землі. «З внесенням поправки до преамбули конституції Гамбурга у вас скоро з’явиться рідкісна можливість зробити справедливою відповідальність за пам’ять про націонал-соціалістичний терор», – йдеться в опублікованому в понеділок листі Комітету Освенцима, Державного об’єднання синті в Гамбурзі, Союзу ромів і синті і режиму – Ліги антифашистів до депутатів парламенту

Як і систематичне масове вбивство євреїв, вбивство синті та рому було офіційно вирішено та виконано нацистським режимом, пишуть асоціації. І досі вони зазнають дискримінації, змушені боротися з забобонами та стають жертвами нападів. Завдяки поправці до конституції, члени парламенту тепер можуть отримати уроки з історичних злочинів. «Захистіть синті та рому – виступіть проти антициганізму», – вимагають вони.

У середу Бюргершафт голосуватиме щодо поправки до конституції у другому читанні. Згідно з пропозицією СДПН, «зелених» та ХДС, однією з цілей міста в преамбулі в майбутньому має стати: «Виступає проти расизму та антисемітизму, а також будь-яких інших форм групової ворожості стосовно людей».

Читайте також:  Партії у Бремені борються за кожен голос до кінця

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я