Цілей спецоперації не досягнуто, вважає експерт

35

Михайло Синельников-Оришак, відомий журналіст, письменник та політолог розповів, чому запровадження мобілізації в Росії стало поганим знаком, і чому вона не закінчиться.

Забирати російських чоловіків на фронт начебто перестали, але розслаблятися зарано, вважає журналіст, письменник та політолог Михайло Синельников-Орішак. Адже сам факт запровадження мобілізації – це погано. Експерт вважає, що мети спецоперації не досягнуто, раз на фронт почали зазивати громадянське населення.

Цілі спецоперації не мали на увазі заклик непідготовлених громадян

З того, як пройшла мобілізація, у фахівців виникає багато питань.

«В принципі вона пройшла очікувано. Якщо якусь машину не запускали кілька десятиліть, зрозуміло, що механізм заіржавів і не працює як слід. В результаті було багато «скрипів». Наприклад, часто закликали не того, кого треба та відправляли не туди, куди треба. Та й поспіхом мобілізованих просто не встигали готувати», — зауважує політолог.

Крім того, оголошення мобілізації потягнуло за собою низку проблем. На думку експерта, мобілізація нагадує ситуацію з ремонтом: тобто її можна розпочати, а припинити має лише указ президента. А указу, незважаючи на запевнення його представників, не було. І лише після цього указу можна буде говорити, що мобілізація закінчилася.

«Взагалі, мобілізація – річ необоротна. Принаймні так було раніше. Тобто якщо її вже оголосили, то до кінця війни. Грубо, кажучи, до повного розгрому ворога: треба дійти і встромити прапор або зазнати повної нищівної поразки. Але це так було у ХХ столітті. І зараз, я думаю, мобілізація триватиме, але не одразу хвилею, а в міру вибуття будуть добирати людей», — вважає експерт.

Це означає, що з шумом по 300 тисяч людей не вивозитимуть. Крім того, з’явиться час, щоб зрозуміти, які спеціальності справді потрібні на передовій.

Читайте також:  Прихильники Больсонаро вторглися до Конгресу у Бразилії

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я