Час зимових свят, а отже, застілля супроводжуються алкогольними напоями. Щоб не зіпсувати свята, краще правильно підбирати продукти, вживання яких зменшує або нейтралізує вплив алкоголю, особливо якщо його раптом виявилося забагато.
Чим заїдати горілку
Щоб міцність горілки не так болісно вдарила по організму, фахівці рекомендують вибирати м’ясні, рибні закуски, продукти багаті на тваринні білки. Підійде сало, м’ясна нарізка, холодець, риба, особливо солона. Будь-які соління чи квашення, такі як квашена капуста, засолені помідори, огірки, допоможуть пережити похмілля, пише ТСН.
Чим закушувати коньяк
Хороший коньяк дегустатори взагалі не рекомендують закушувати. Але це, якщо споживати його мало. Серед продуктів, що найбільш підходять до коньяку, можна назвати твердий сир, чорний шоколад, ікра, фрукти та нежирне м’ясо. Традиційною закускою коньяку вважається лимон із цукром або без.
Які закуски підійдуть до віскі
Під віскі підійдуть такі самі закуски, як для горілки. Це м’ясо, риба, морепродукти, сир, фрукти тощо.
Чим закушувати вино
Вино, як відомо, не є важким алкогольним напоєм, тому люблять його переважно жінки. Вино віддають перевагу цінителям смаку та аромату.
Найкращою закускою до вина буде біле, нежирне м’ясо до червоного вина, нежирна риба, морепродукти до білого. Ну і звичайно, як не згадати класичну закуску під вино – фрукти та сири. Підбираючи страви до вина, потрібно дотримуватись правил – чим насиченіше вино, тим закуска має бути простішою. Так ви не тільки не зіпсуєте день похміллям, але й зможете сповна насолодитися напоєм.
Чим краще не закушувати алкоголь
Серед продуктів, якими краще не заїдати алкогольні напої – жирне м’ясо, різноманітні солодощі та тістечка.
.