Чи можна знову кип’ятити воду в чайнику?

29

Температура на вулиці стає все нижчою, що змушує людей одягати теплі речі, а також частіше пити чай та каву. У любителів гарячих напоїв часто виникає питання – чи безпечно повторно кип’ятити воду в чайнику чи варто міняти її щоразу після нагрівання?

На думку експерта лабораторії SGS Institute Fresenius, побоювання щодо небезпечних бактерій або отруйних речовин у кип’яченій воді — пережиток минулого. Вони прийшли ще з часів використання занурювальних окропу. Проте виробники в інструкціях рекомендують замінювати воду перед кожним кип’ятінням, пише портал Aussiedlerbote.de.

Під дією високої температури води видаляються розчинені гази, зокрема кисень. Крім того, кип’ятіння призводить до випадання у вигляді накипу кальцію та магнію. Але ні перше, ні друге не може вплинути на здоров’я людини.

Якщо вода в чайнику стоїть довго, до неї справді можуть потрапити мікроорганізми. Але при повторному нагріванні до +100 С вони вмирають і стають безпечними. Проблема може виникнути тільки у схильних до алергії людей і лише за умови використання побутової техніки з нержавіючої сталі. У цьому випадку у воді можуть з’явитися залишки нікелю, які спричиняють алергічну реакцію.

В цілому ж повторно кип’ятити воду в чайнику можна і ця дія не становить небезпеки для здоров’я. А заборона, яку вказують виробники в інструкціях, є лише додатковою юридичною гарантією для них.

.

Читайте також:  Як поводитися після аварії? Головні стереотипи та суттєві помилки

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я