чи був знову замішаний “шаман”?

28

Два роки тому “шаман” був присутній під час штурму Капітолію США. Чи був зараз аналог у Бразилії, як показують фотографії? Перевірка фактів.

Заворушення у Бразилії: чи знову замішали «шаман»?

Два роки тому «шаман» із розфарбованим обличчям та прикріпленими рогами, серед інших, потрапив до заголовків газет під час запеклого штурму Капітолію США. Тепер, як стверджується, спливли фотографії настільки ж химерно одягненого чоловіка, який брав участь у нападі на урядовий квартал у Бразилії.

Твердження: Фотографії доводять, що у штурмі урядового кварталу у Бразилія брав участь «шаман».

Рейтинг: Помилковий.

Факти: Його фотографія в головному уборі, з татуйованим торсом та обличчям, розфарбованим у кольори прапора США, обійшла весь світ: людина, яка називає себе «шаманом», була присутня при тому, як 6 січня 2021 року дикий натовп прихильників тодішнього президента США Дональда Трампа увірвався до Капітолію. США у Вашингтоні.

Однак зображення, які зараз циркулюють у соціальних мережах, які нібито показують бразильську версію такого «шамана», не відносяться до нинішнього нападу на урядовий квартал у Бразиліа. Радикальні прихильники колишнього президента Жаїра Болсонару захопили кілька будівель у неділю.

Журналіст ВВС вже публікував фотографії перевдягнена людина 7 вересня 2021 року – на демонстрації прихильників Болсонаро в Сан-Паулу. Бразильські газети “Diário do Centro do Mundo” та “Brasil de Fato” у вересні 2021 року також вийшли із заголовками з фотографіями цієї людини, які зараз знову поширюються.

Читайте також:  Постачання "Леопарду": Польща звернулася до Німеччини

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я