Чого чекати у червні? Короткий огляд

20

У зв’язку із початком сезону відпусток цього місяця стартує культурна програма для молоді. Червень – не єдина гарна новина для споживачів.

 

Правила та обмеження COVID-19 вже давно застаріли. Починаючи з червня, попереджувальний додаток для боротьби з пандемією також перейде до сплячого режиму. Що ще зміниться цього місяця – огляд:

Зміни у правах пасажирів

З 7 червня набувають чинності зміни у правах пасажирів залізничного транспорту. Наприклад, існують сценарії, за яких право на компенсацію більше не застосовується. До них відносяться надзвичайні обставини, які не залежать від залізничної компанії, такі як екстремальні погодні умови, люди на коліях або крадіжка кабелю.

Deutsche Bahn, як лідер ринку, оголосив, що зміни не торкнуться переважна більшість його клієнтів.  Фото: Pixabay.com / Erich Westendarp

Будівельні субсидії для сімей

З червня для сімей з невеликим та середнім доходом буде доступна нова субсидія на будівництво. Право на отримання субсидії мають сім’ї з річним прибутком до 60 000 євро плюс 10 000 євро на дитину. Програма державного банку розвитку KfW, що надає кредити під низький відсоток, має річний бюджет 350 мільйонів євро.

Культурний проїзний для молоді

Додаток для загальнонаціонального культурного абонементу буде запущено у середині червня. Молоді люди в Німеччині, яким цього року виповниться 18 років, зможуть за допомогою програми купити квитки вартістю 200 євро на культурні заходи, такі як кіно, концерти, театр, книги, звукозаписи або музичні інструменти.

«Таторт» літні канікули

Останній новий недільний трилер перед літніми канікулами прийде зі Штутгарта 18 червня (Tatort: ​​Die Nacht der Kommissare). Очікується продовження нових серій «Tatort» із 27 серпня.

Програма «Corona» у сплячому режимі

У зв’язку з більш спокійною ситуацією з коронавірусом, додаток для попереджень перейде в «сплячий режим» 1 червня. На даний момент воно не оновлюватиметься. Однак ви можете зберегти його на своєму мобільному телефоні, щоб продовжувати користуватися електронними сертифікатами про щеплення.

Читайте також:  Вищі комітети ХДС обговорюють виключення Маассена з партії

Сезон відпусток

У Німеччині розпочинається сезон літніх відпусток. Цього року у Північному Рейні-Вестфалії він розпочнеться 22 червня. Відповідно, слід очікувати підвищеного трафіку на автобанах, на залізницях та в аеропортах. Баварія традиційно йде останньою: останнє свято там 11 вересня.

Баварські Альпи по праву вважаються одним із найкрасивіших і мальовничих місць.  Фото: Pixabay.com / Mario Vogelsteller

Аптеки 14 червня будуть закриті

Якщо ви захочете купити щось в аптеці 14 червня, ви можете зіткнутися із зачиненими дверима. Промислова асоціація Abda закликала фармацевтів протестувати проти політики федерального уряду в галузі охорони здоров’я цього дня.

Деякі філії Galeria Karstadt Kaufhof будуть закриті

Група універмагів закриває деякі філії 30 червня у рамках корпоративної реструктуризації. Інша хвиля закрить буде 31 січня.

Військові навчання «Повітряний захисник»

З 12 по 23 червня у військово-повітряних навчаннях «Air Defender 23» беруть участь 25 країн із приблизно 240 літаками. Проте, за даними Збройних сил Німеччини, регулярні та святкові рейси майже не постраждають. Більшість польотів проходитиме над Північним та Балтійським морями.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я