Будьте уважні: у хакерів з’явилася нова можливість обману користувачів в Інтернеті

25

Фахівці вважають, що домени .zip і .mov, що з’явилися недавно, будуть активно використовувати шахраї для обману користувачів інтернету. Про це повідомляє видання BleepingComputer.

Журналісти звернули увагу, що на початку травня компанія Google представила нові домени верхнього рівня для сайтів в інтернеті — .dad, .esq, .prof, .phd, .nexus, .foo, .zip та .mov. За словами фахівців, останні два домени активно використовуватимуться, щоб ввести користувачів мережі в оману або відправити на пристрій вірус.

Експерти зазначили, що назви доменів .zip і .mov аналогічні однойменним розширенням файлів – архівів та відео. У матеріалі описаний новий спосіб обману із використанням цих доменних імен. Фахівці вважають, що хакери створюватимуть шкідливі сайти типу archive.zip, а потім розсилатимуть поштою або месенджерами посилання на цей ресурс. Користувачеві може здатися, що натисканням посилання він завантажує на комп’ютер zip-файл, хоча насправді він переходить на небезпечний веб-ресурс.

Журналісти наголосили, що подібні атаки вже почали проводити. Так, у Мережі виявили сайт із адресою microsoft-office, розміщений у доменній зоні .zip. За допомогою нього зловмисник займалися крадіжкою логінів та паролів користувачів Microsoft.

Читайте також:  Як у Латвії запитати довідку про (не)судимість людини?

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я