Бійня в Техасі: стріляв ультраправий женоненависник

15

Чоловік в Аллені, штат Техас, розстріляв вісім людей із штурмової гвинтівки AR-15. Наразі американські ЗМІ повідомляють: 33-річний чоловік мав вкрай праві мотиви.

 

Бійня в Техасі: стріляв ультраправий женоненависник

Бійня у Техасі, нові подробиці. Після нападу із застосуванням вогнепальної зброї в торговому центрі в американському штаті Техас, внаслідок якого загинули вісім людей, стали відомі нові подробиці про стрілку. Як повідомили вчора кілька американських ЗМІ, 33-річний чоловік ділився ультраправими та женоненависницькими постами в одній із російських соціальних мереж.

Він розмістив фотографії торса чоловіка без сорочки з великим татуюванням свастики над серцем. Американська телекомпанія CNN повідомила, що слідчі вважають профіль справжнім. Вони не надали жодних офіційних подробиць щодо мотиву злочину. Американські ЗМІ пишуть, що розслідування ведеться з вкрай правих мотивів злочину.

Чоловік нібито був звільнений з армії у 2008 році через психологічні проблеми, пише, зокрема, «Вашингтон пост». Повідомляється, що він виклав у мережу фотографії своєї зброї та торговельного центру. Декілька тижнів тому він з’їхав зі свого сімейного будинку. Згідно з повідомленнями, до скоєння злочину він зупинявся у готелі у цьому районі. За словами президента США Джо Байдена, нападник використовував під час нападу штурмову гвинтівку AR-15 – зброю, яка особливо часто використовується в подібних актах у США.

У кривавій бійні в жвавому торговому центрі в місті Аллен поблизу Далласа стрілець убив вісім осіб у суботу, після чого був застрелений поліцейським. Декілька людей було поранено. Серед жертв – кілька дітей. Неурядова організація Gun Violence Archive повідомляє, що лише з початку цього року в США від насильства із застосуванням вогнепальної зброї загинуло майже 6400 людей.

Читайте також:  Гватемала обирає нового президента

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я