Бартш: Ультиматуму Вагенкнехту не буде

15

Дітмар Бартш, лідер парламентської групи Лівої партії, відкинув повідомлення про нібито висунутого депутата від Лівої партії Сахре Вагенкнехт ультиматуму залишитися в партії. “Я не знаю ні про який ультиматум”, – сказав Бартш в ефірі радіо Deutschlandfunk.

Газета “Таз” повідомила про зустріч виконавчої ради партії з Вагенкнехт 25 травня. Згідно з повідомленням, у ній також взяли участь Бартш та голова фракції Аміра Мохамед Алі. Як повідомляється, лідери партії Янін Віслер і Мартін Ширдеван попросили Вагенкнехт до цієї п’ятниці заявити, чи хоче вона залишитися в Лівій партії, чи залишити її, повідомляє газета з посиланням на партійні кола. Згідно з повідомленням, на засіданні виконавчого комітету 10 червня буде обговорено її відповідь або невідповідь. Бартш підтвердив факт зустрічі, «але не може бути й мови про ультиматуми», додав він.

Причиною для цього є те, що Вагенкнехт розглядає можливість заснування своєї партії. Вона оголосила, що ухвалить рішення про це до кінця року. Раніше вона вже заявила, що більше не балотуватиметься до Бундестагу від Лівої партії.

Вагенкнехт, керівництво партії та інші члени вже давно розходяться у думках щодо фундаментальних позицій, таких як ставлення до війни в Україні. Щодо політики щодо біженців вона виступала проти відкритих кордонів; вона скептично належала до вакцинації проти корони; у своїй книзі «Die Selbstgerechten» («Самовпевні») вона порахувалася з ґендерною та кліматичною частиною своєї партії.

Читайте також:  ХДС планує впоратися з мовними проблемами дітей

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я