Атака на аеродром показує слабкість російської оборони

13

Передбачувана атака українських безпілотників на російський військовий аеродром показує вразливість російської протиповітряної оборони, згідно з британською оцінкою. Стає все очевиднішим, що Росії важко відбивати атаки в глибині країни, оголосило в четвер Міністерство оборони в Лондоні.

Воно заявило, що це, мабуть, пов’язане з тим, що сучасні системи ППО, такі як SA-22 Panzir, є дефіцитом. «Окрім захисту стратегічних об’єктів, таких як Енгельс, ці системи наразі необхідні у великій кількості для захисту штабів поблизу лінії фронту в Україні», – йдеться у повідомленні з посиланням на розвіддані.

За даними російських джерел, 26 грудня в результаті атаки безпілотника на військовий аеродром в Енгельсі на півдні Росії за сотні кілометрів від українського кордону загинули троє військовослужбовців.

З початку агресивної війни Росії проти України наприкінці лютого Міністерство оборони Великобританії щодня публікує інформацію про перебіг війни, посилаючись на дані розвідки. Це спосіб британського уряду протистояти російському наративу та тримати союзників у вузді. Москва звинувачує Лондон у цілеспрямованій кампанії з дезінформації.

Читайте також:  Мер Києва Кличко переїхав на переговори до мерії Гамбурга

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я