Amazon збільшив продажі та прибуток

10

Хмарний підрозділ Amazon вже багато років приносить великий прибуток, але останнім часом його зростання було не таким швидким, як у конкурента Microsoft. Тепер Amazon може переконати це за допомогою значно більш високої рентабельності.

Amazon збільшив продажі та прибуток

Amazon збільшив продажі та прибуток у минулому кварталі завдяки своєму роздрібному бізнесу та хмарному підрозділу. Виторг виріс на 13% порівняно з аналогічним періодом минулого року і склав 143,1 млрд доларів (135,5 млрд євро). Підсумковий прибуток зріс до 9,9 млрд дол. з 2,9 млрд дол. роком раніше.

Хмарні конкуренти Microsoft та Google

У хмарному підрозділі AWS оборот зріс на 12% і склав 23,1 млрд дол. Це приблизно відповідало очікуванням аналітиків, хоча деякі з них очікували більшого у зв’язку з бумом у галузі штучного інтелекту. У той же час AWS значно збільшила свій операційний результат – з 5,4 до 7 млрд дол. Це значно більше, ніж очікував ринок. На ринку хмарних обчислень Amazon конкурує з Microsoft та Google.

Під час телефонної конференції з аналітиками генеральний директор Amazon Енді Джассі підкреслив прогрес у бізнесі AWS, незважаючи на те, що деякі компанії хочуть заощадити. За його словами, цього місяця було підписано кілька нових контрактів із клієнтами. Бум на програмне забезпечення зі штучним інтелектом підвищить попит на хмарні послуги, висловив упевненість Джассі.

Плюс 1,2 млрд дол. в оцінці частки Amazon у виробнику електромобілів Rivian сприяв отриманню прибутку. Частка конкурента Tesla, який постачає тисячі електричних фургонів для доставки товарів Amazon, останніми роками неодноразово погіршувала квартальні показники роздрібної групи за рахунок списань. Акції Amazon зросли на 5% у ході торгів у четвер.

Читайте також:  Пілот перехопленої "Сесни" можливо втратив свідомість

Надії на технології штучного інтелекту

Компанія Jassy скоротила витрати та розширила свій рекламний бізнес на додаток до хмарних технологій. Amazon хоче стати сильним гравцем у галузі так званого генеративного ІІ, підкреслив він. Під цим терміном розуміються такі програми, як ChatGPT, який може формулювати пропозиції на рівні людини, а також програмне забезпечення, здатне частково генерувати оманливо реальні зображення на основі текстових описів.

Наприклад, компанія Amazon нещодавно запропонувала продавцям на експериментальній основі створювати за допомогою ІІ зображення товарів у різних умовах. За словами Джассі, технології штучного інтелекту можуть принести AWS десятки мільярдів доларів додаткових доходів протягом кількох років.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я