78 загиблих у масовій тисняві в Ємені

30

У дуже зубожілому Ємені незліченну кількість людей ледве вистачає їжі, щоб вижити. У Сані розподіл пожертвувань призводить до смертельної битви з десятками жертв.

 

78 загиблих у масовій тисняві в Ємені

Щонайменше 78 людей загинули в Ємені, за даними повстанців Хуті. Мутахар аль-Маруні, директор управління охорони здоров’я у столиці Сані, повідомив у четвер увечері телеканалу Аль-Масіра, пов’язаному з повстанцями. Десятки інших людей також зазнали поранень, додав він. 78 загиблих у масовій тисняві: За словами хутистів, смертельна сутичка за їжу відбулася під час роздачі пожертв пізно ввечері.

За даними новинного агентства Saba, керованого хуті, представник міністерства внутрішніх справ сказав, що деякі торговці роздавали пожертвування без попередньої координації. “В результаті виникла масова тиснява”, сказав він. Деякі місцеві ЗМІ повідомили, що хутисти стріляли.

На відеозаписах, які, ймовірно, показують сцену після інциденту, численні тіла лежать на землі. На одному з відео десятки людей юрмилися в замкнутому просторі, голосно кричачи, дехто, здавалося, буквально тонув у натовпі. Трагедія сталася під час мусульманського посту Рамадан у пункті роздачі пожертв у столиці Ємену.

Комітет має надати роз’яснення

Голова Вищої політичної ради Махді аль-Машат закликав провести розслідування інциденту. Пізнього вечора на місце події прибула спеціально створена для цього комісія, йдеться у повідомленні газети Saba. Двох торговців, підозрюваних у причетності до інциденту, заарештували.

Ємен розташований на півдні Аравійського півострова. Шиїтські повстанці-хуті захопили значну частину північного Ємену під час повстання, яке триває з 2014 року, а також контролюють столицю Сану. Повстанців підтримує шиїтський Іран. Саудівська Аравія та її союзники воюють разом із урядом проти хутистів із 2015 року.

Ємен переживає одну з найважчих гуманітарних катастроф у світі, в основному через наслідки громадянської війни. Близько 21 мільйона людей залежить від тієї чи іншої форми гуманітарної допомоги.

Читайте також:  Башара Асада запрошено на саміт Ліги арабських держав

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я