5 продуктів, які допоможуть сконцентруватися на роботі

23

Збалансоване харчування — ключ не тільки до стрункої фігури та відмінного здоров’я, а й до психологічної рівноваги. Різні набори мікроелементів, що надійшли в наш організм у потрібний час і в потрібних пропорціях, здатні перетворити навіть саму ліниву людину в героя-трудоголіка. Розповідаємо, що можна з’їсти, щоб почати працювати продуктивно та із задоволенням.

Чорниця

Чорниця – один із найулюбленіших продуктів дієтологів та борців за правильне харчування. Вона не тільки смачна та красива, але ще й позитивно впливає на наш організм, заряджаючи його бадьорістю, сприяю підвищенню концентрації уваги та збільшенню мозкової активності. У дослідженні, опублікованому в 2010 році в журналі Agricultural and Food Chemistry, розповідається, що піддослідні, які протягом двох місяців щодня пили чорничний сік, значно покращили свої початкові показники тестів, що перевіряють загальні показники пам’яті та здатності до навчання.

Вівсянка

Не дарма кажуть, що сніданок – найважливіший прийом їжі. Правильно обрана ранкова їжа стає запорукою чудового дня без голоду та стресу. Дієтологи радять починати з повільних вуглеводів, які допоможуть надовго зберегти відчуття ситості. Серед останніх вівсянка – королева балу. Вона поживна, відносно некалорійна і надовго позбавляє почуття голоду. Головне, не заправляти її цукром, варенням і краще, якщо вона буде зварена на воді, радить Marieclaire. Щоб надати їй смаку, додайте трохи спецій (кориці, кардамону), горіхів чи свіжих ягід. Вважається, що вівсяні пластівці заряджають мозок енергією і сприяють продуктивній роботі, оскільки містять вітаміни групи PP, E, H і B.

Дуже гіркий шоколад

Не молочний, не темний, а дуже темний шоколад з максимальним вмістом какао та мінімальним цукром – ось, що допоможе розпочати день продуктивно. Він піднімає рівень серотоніну та ендорфіну, які безпосередньо пов’язані з рівнем концентрації уваги. Крім цього гіркий шоколад – джерело корисних антиоксидантів, вітамінів та мінералів, таких як калій, мідь та магній, які допомагають контролювати кров’яний тиск. Такий шоколад також відрізняється низьким вмістом жирів і цукру, що якнайкраще позначається на загальному стані здоров’я.

Читайте також:  Для тих, хто вірить прикметам: як поводитися на цвинтарі

Також цікаво, що дослідження, проведені Медичним центром Університету штату Огайо у 2013 році, показали, що ті, хто п’ють по дві чашки какао на день, показують найкращі результати у тестах, що досліджують механізми запам’ятовування. На жаль, у дослідженні нічого не йдеться про вплив такого раціону на фізичний стан піддослідних, чесно про статистику набору зайвої ваги. Отже, це ще один аргумент на користь пари шматочків чорного шоколаду – він підвищує концентрацію уваги і не сприяє набору зайвих кілограмів.

Лосось

Перевага лосося перед іншою рибою – неймовірно високий рівень вмісту жирних кислот Омега-3, які допомагають відновлювати клітини головного мозку, уповільнюють зниження когнітивних функцій, а також зміцнюють пам’ять. Запечений лосось може стати ідеальним обідом, особливо, якщо додати до нього салат зі свіжого листя та овочів та шматочок цільнозернового хліба.

Чиста вода

Жага та зневоднення можуть викликати втому, а склянку міцної кави або, що ще гірше, банку енергетика можуть і зовсім у такому разі добити організм. Так, іноді нам дійсно потрібна просто склянка питної води. Особливо, якщо дню передувала безсонна ніч.

Відновити водний баланс допоможе склянку води обсягом щонайменше 250 мл. Візьміть за правило, приступаючи до важливих справ, наповнювати келих з кулера, щоб про всяк випадок убезпечити себе від втоми, що несподівано виникла посеред робочого дня.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я