5 новорічних страв, які не можна доїдати вранці після свята

21

Що майонезні салати на третій день краще не доїдати, знає багато хто, але що щодо інших традиційних новорічних страв? Через велику кількість інгредієнтів та заправки термін придатності деяких вимірюється навіть не цілодобово, а ліченим годинником.

Майонезні салати

Олів’є, оселедець під шубою, крабовий салат, буряковий з горіхами… Уявити новорічне гуляння без цих салатів складно. Однак варто пам’ятати про те, що після заправки салат повинен зберігатися в холодильнику не більше 12 годин, а при кімнатній температурі не більше чотирьох, нагадує видання Vokrugsveta. Майонез сильно вкорочує термін його зберігання, оскільки мікроорганізми починають розмножуватися швидше. Крім того, у салатах зазвичай змішують кілька інгредієнтів – терміни придатності у них також можуть бути різними.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від РЕЦЕПТИ НА СВЯТОВИЙ СТІЛ (@prosto_o_vkusno)

Холодець та заливна риба

Приготовлені традиційним способом холодці та холодці «виживають» при кімнатній температурі менше двох годин. У холодильнику можуть зберігатися до 12 годин. Ласуватись стравою небезпечно, якщо вона неприємно пахне, у желе з’явився каламутний відтінок, наліт на поверхні, а на дні утворилася рідина.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від 🔅РЕЦЕПТИ🔅ПРАВИЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ (@ksenika_pp_)

Але якщо заливну страву заморозити, вона буде придатною для вживання протягом трьох місяців.

Сирні та ковбасні тарілки

Ковбасу можна зберігати в холодильнику не довше 72 годин після відкриття упаковки. Тому нарізку зі столу краще прибрати якнайшвидше, щоб потім випадково не отруїтися. Це, втім, не стосується сирокопченого та сиров’яленого м’яса. Є сир, що підсохнув, який провів на столі всю ніч, теж не варто. Про активне розмноження патогенних мікроорганізмів можна говорити і в тому випадку, якщо у нього посилився запах або змінилася текстура.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від РЕЦЕПТИ РОЗВИВАШКИ | СІМ’Я (@aika_nush)

Морепродукти та рибні страви

У вакуумному пакуванні солону рибу можна зберігати в холодильнику цілий місяць, але якщо вона розкрита – не більше двох діб. Якщо це риба слабкого посолу, у кімнатній температурі вона витримає не більше трьох годин, інакше її не рекомендується. Смажену та варену рибу тримають у холодильнику до двох діб. Сиру і непотрощену зберігають у холодильнику кілька годин. А ось оброблена та підсолена тушка у холоді «виживе» до двох днів. Під час підготовки новорічного столу необхідно враховувати ці терміни.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від ДОМАШНІ РЕЦЕПТИ (@pro_retseptik)

Птах у духовці

Головне новорічне блюдо у багатьох культурах — запечений птах. Це може бути гусак, індичка, качка або звичніша курка, фарширована чи ні, з овочами, фруктами та іншими добавками, варіантів безліч.

Читайте також:  Все по феншу: ритуали, без яких 2023 рік і починати не варто

Важливо пам’ятати: смажений на сковороді або запечений у духовці птах (цілком або частинами) зберігається в холодильнику не більше 48 годин. Якщо обернути її в харчову плівку або покласти у вакуумне пакування, термін придатності можна продовжити. Забрати м’ясо зі столу потрібно відразу після того, як кожен гість візьме собі шматочок.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Олексій Мухачов Шеф-кухар (@kafe_u_fontana_miass)

У жодному разі не їжте м’ясо з неприємним кислуватим запахом, сірим відтінком на зрізі та слизьким нальотом на поверхні, попереджають лікарі.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я