Фахівець з харчування Лієні Сондоре рекомендує скуштувати рецепти корисних ягід, щоб урізноманітнити своє меню.
Літній ягідний напій
Цей барвистий напій є корисним доповненням до рекомендованої норми споживання води, особливо у спекотну погоду.
складові: жменя ягід на вибір, кілька гілочок м’яти, один лайм або лимон, лід та вода.
Приготування: покладіть кілька часточок лайма і листя свіжої м’яти в склянку або глечик з водою, злегка потовкніть. Додайте ягоди, воду та лід на свій розсуд.
Кефір з ягодами
Прекрасний напій для здоров’я шлунка та кишечника! Цей кисломолочний і багатий на клітковину напій можна вживати на сніданок, як перекус або корисний десерт!
складові: 200 мл кефіру; 2 столові ложки толокна, 1 чайна ложка цілісного лляного насіння, жменя ягід на вибір – чорниця, малина, смородина, полуниця і 1 чайна ложка меду.
Приготування: налийте кефір (можна використовувати йогурт без добавок) в миску, додайте толокно, лляне насіння і залиште настоюватися не менше ніж на 30 хвилин. Можна розмішати толокно та насіння льону в кефірі напередодні ввечері та поставити склянку в холодильник. Якщо ви не маєте часу, напій буде смачним і в тому випадку, якщо його приготувати відразу. Додайте ягоди і, за бажанням, чайну ложку меду. Можна також додати свіже листя м’яти або базиліку.
Раніше Rus.jauns.lv розповідав, чим цінні літні ягоди.